WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, April 24, 2011

JARI JEMARI DIKELAR-KELAR

Tengah hari ni dalam penat-penat baru pulang dari jejalan, tiba-tiba Imanshah terjumpa satu gambar yang amat mengerikan. Ada dalam muka buku. Tiba-tiba rasa takut lak kan. Bukan apa kalau betul lah gambar ni original, maka sungguh pedih betul dugaan Allah di dunia. Kita yang terluka sedikit pun tak tertahan  sakit ini kan pula jari jemari dikelar-kelar. Bagaimana kah nanti di akhirat ye?? Allah dah berjanji bahawa di akhirat ada balasan bagi mereka yang melakukan kemungkaran dan tidak beriman kepada-Nya. Serius, melihat gambar ini, tiba-tiba Imanshah menjadi takut sendiri, dengan hebat nya siksaan Allah di akhirat kelak. Imanshah doakan teman-teman semua terselamat dari siksaan api neraka.  
Sekadar renungan hujung minggu.


Gambar betul ke ni erk??



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

16 GENTA RASA:

Muhamad Zaki Zafir said...

urh,ngeri..mcm hilang dh rase kaki ni..ngilu smcm..

Miss Sunshine said...

Tak suka gambar ni.. Geli... eiiii...

Miecyber said...

Ngerinya.....

KTM lancar Tiket 1RM

Dinas Aldi said...

takutnya tengok gambar ni..

azrinrahim said...

uish, takotnya tgok..seram tu kot..ya-Allah kenapa dia boleh terfikir nk bt mxm tu..menyeksa diri sendri shja..huhu

adrenalina said...

aduh..sakit kepala tgk gambar ni...nasib baik xder penyakit mabuk darah. kalau tak dah pengsan kot depan laptop ni...

ni mcm gambar betul...mcm dia dah kat hospital..ker dia xcident kat tmpat kerja ker..tangan termasuk dlm mesin yg kelar2 sesuatu???

NzA said...

xsanggup nk tgk....smlm tgk kt FB.

nyanyisunyi said...

Aduh..sakitnya..seksanya...bukan sekadar ngilunya mencucuk ke jantung hati...bagaimana agaknya seksaan di sana kelak..muga2 kita semua terhindar dr seksaan yg maha pedih.

p/s terbantut selera tgh mkn bubur kacang ni...:))

sonata anak kancil said...

betul ke ni? ngilu rasanya...curah air asam limau nipis pulak....! aduhhhhh...

ain fathihah said...

isk...ngilu rasa jari2 ni. macam betul ja gambar ni.. awww

Rozuan Ismail said...

pergh..thanks bagi nigatan..tgk gambar sangat takut ye

Rozali said...

Assalamualaikum Imanshah

Subhanallah

Wassalam

siti murni said...

masyaallah...takut nya tengok!

Tukang cerita said...

pnah tgk jgk gambar ni kat fb.....
terus tak lalu makan.....
:(

Afida Anuar said...

aduhh kenapa sih diletak in gambar ni...hu hu

Solihin Zubir said...

ish! sakit aku tgok gambaq tu!

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget