WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, April 17, 2011

KENA SAMAN LAGI

Tiba-tiba hati terdetik nak semak sama ada saman ke tak. Yalah sebelum ni nak perbaharui cukai jalan pun susah selagi tak bayar saman. Terpaksalah tunggu ihsan kerajaan bagi 50 peratus diskaun. Alhamdulillah, saman tertunggak dulu telah dibayar. Lega cek. Namun, kelegaan itu tidak sampai tiga bulan pun. Minggu lepas Imanshah cuba periksa saman dengan dan dengan bangganya SMS mengatakan Imanshah ada dua saman baru. Mak ai, camno ni.

Dan Imanshah hantar sms mohon supaya keterangan terperinci di hantar ke email. Lalu dengan berdebar-debar Imanshah melihat email tersebut. 



Haha, nampak tu?? Imanshah memiliki DUA SAMAN yang berjumlah RM 400. Satu kerana memandu melebihi had laju. Ni kes tembak kat lebuh raya la ni. Satu lagi kerana melanggar isyarat lampu merah pada waktu malam. Hurm, ingat-ingat lupa lah. Cekap betul polis ya. Pape jelah. Nak tunggu diskaun entah bila lah, makanya kena bayar jugalah sebab bulan September kena perbaharui cukai jalan. 

Ya lah, dah awak yang salahkan. Yang pergi langgar lampu isyarat malam-malam tu kenapa?? Kecemamasan kot pak polis, saya terpaksa pecut. Lagipun memang tak ada kenderaan lain masa tu. Tak kiralah, ada ke, tak ada ke, yang pasti perbuatan tu salah.

Eh Imanshah kerja apa?? Cikgu?? Ha, macam mana lah cikgu ni, nak didik anak bangsa, tapi diri sendiri tak betul??

Mood : Bingai



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

20 GENTA RASA:

kak Erna said...

imanshah..nak buat camankan..melayang jugak la 400 tu..akak tak cek lagi..
ada ke tak de saman

azrinrahim said...

hehe..best tak kena saman cikgu imanshah.. mybe ad hikmah kot kenapa kena saman.. supaya cikgu mematuhi peraturan jalan raya.. cikgu-cikgu.. nak kne perangai cikgu ker?? hehe

Abhamz said...

salam, boleh bayar sekarang sbb saya baru bayar saman pada Isnin lepas hanya bayar 50% dari semua saman tertunggak.

IMANSHAH said...

@Abhamz

ye ke?? Alhamdulillah, nanti teman pg bayor

ibuintan said...

hahaha... Iman, dah lama tak dengar tang 'bingai' tu


tu lah mentang2 kete lua negeri, nak speed memanjang..

IMANSHAH said...

@ibuintan

ayooo, terkena den

Sufia Mahzan said...

Salam

Uu..saya pun tak check lagi kalau-kalau ade saman baru. Nk renew road tax dan insurance next month..huhu

arieDRifke said...

huhuh..cikgu mengajar kat mana? seronok btol rasa bile jmpa shabat blogger dalam bidang yg sama... salam ukhwah..hehehe

IMANSHAH said...

@arieDRifke

saya di Ipoh, Perak

seronok berkenalan dengan cikgu juga

sarah-najwan said...

selamat membayar saman deh
akaknya da abis bayor..huhu..

hak terkini lum check sb tggu ajo thun depan nati nk renew..

Dinas Aldi said...

Bayaq jangan tak bayaq, kehkeh!

Miecyber said...

Simpati....

6 Bom Tangan di temui di Brickfields

soffea said...

huhu.. kena saman lagi ke cikgu.. sy pon takut kene saman lagi. speed trap la selalunye. kene insaf pasni. takleh suke pecut lg. huhu.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
rxz 5 speed 6 speed catalyzer

uihhhh ni ler masalahnya kalau malam tak ade orang tinggal kita aje sengsorang takkan nak tunggu jer depan trafic light merah mesti lah jalan ajer kan... kena saman pulak dah

rafiq said...

nasib takde saman alasan. kalau tak mesti tambah satu lagi saman.

NzA said...

aduh...melayang rm400..akak smlm rm400 cz smpai bil tmnet...hu.hu.hu..

adol ihsan said...

Salam..

Hehe.. RACER jugak cikgu ku sorang ni..

Hehe...

white rose said...

DATO' IMANSHAH, ape maksud bingai?

takpe, org tersayang yg duk sebelah dalam kete masih belum ade lagi...
dah ade nanti, tau laa nak berjaga2...

DaHLia said...

tu laa pasal..
hr tu pun kena bebel dengan pakcik polis masa eksiden hari tu..
awak kan cikgu...dia cakap.. :D

Afida Anuar said...

Cikgu pun....tapi dah nama pun manusia pak polis...tak pernah lari dari buat silap..eceh..

pak polisi pun apa kurangnya...wohaaa! tetiba!..heh!

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget