WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, May 16, 2011

BACK TO SCHOOL

Esok , Hari Guru. Kali ke- 9 Imanshah menyambutnya. Bak kata kengkawan, alahai sama je tiap tahun. Baik tak payah sambut.  Namun, pada Imanshah ianya sungguh istimewa. Berilah sokongan kepada anak-anak didik kita yang bersusah payah meraikan kita, meski mungkin kita tidak meminta untuk diraikan.

Apapun, untuk esok, temanya back to school. Maknanya kena pakai baju sekolah. Hurm, walau ramai yang mencemuh, mungkin juga dah banyak sekolah yang praktikkannya. Namun, usaha anak-anak yang istimewa ini harus dibanggakan. Berkejar ke kedai membeli sepasang kasut dan seluar sekolah hijau.  Baju putih pinjam dengan anak seorang kawan.


Inilah hasilnya. Semoga anak-anak Bintang gembira melihat usaha mereka dihargai. Tak sabar nak mengembalikan nostalgia lama. Jumpa lagi, Imanshah nak menguruskan 40 orang pasukan sorak sekolah Imanshah yang untuk pasukan Australia ke stadium malam ini menonton final Piala Sultan Azlan Shah menentang Pakistan. Bas sedang menunggu!! 


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

32 GENTA RASA:

Rozuan Ismail said...

nanti update entri ye esok.nk tgk.huhu

cucu umie said...

mesti kelakar kan..xsabo nak tgok abg imanshah pkai bju sekolah... huhu mengembalikan nostalgia lame..huhu

adrenalina said...

40 org pasukan sorak dari Australia??? wah dasyat..diaorg stay kat homestay skolah imanshah ke??
selamat mengurus dan selamat hari guru esok!!! sporting betul cikgu!! n mesti meriah smbutan hari guru esok! jgn lupa buat entri!! =)

adrenalina said...

40 org pasukan sorak dari Australia??? wah dasyat..diaorg stay kat homestay skolah imanshah ke??
selamat mengurus dan selamat hari guru esok!!! sporting betul cikgu!! n mesti meriah smbutan hari guru esok! jgn lupa buat entri!! =)

Kalamhati said...

tak sabar nk tgk ni!

dindingkosong said...

cikgu, selamat hari guru ^_^

::FAIZ FARISH:: said...

rindu sekolah

ariff haikal said...

cikgu memang supportive dari dulu!
semoga Allah memudahkan kerja cikgu mendidik bakal pemimpin islam di dunia yang serba global

~Nabilah~ said...

waaa...selamat hari guru,cikgu...hahaha...knfem esk dpt hdiah bnyk nie...

sayangsayangibu said...

selamat hari guru cikgu...

Afida Anuar said...

oh... jangan lupa ambil gambar dan tampal kat sini. tak sabar nak tengok rupa apabila seorang guru menjadi pelajar... kekeke..

sebelum terlambat.... selamat hari guru..buatmu teman;)

Insan Marhaen said...

IM masih ingat tahun 1975. Piala dunia di stadium Perak. IM hampir tonton semua game.

IS, kampung IM dekat je dengan stadium tu!

Corat-coret said...

selamat hari guru yeay!

NzA said...

jgn lupa snap2 pic byk2 n wat n3 kt sini...xsabar nk tgk..mesti sweet...

Kakzakie said...

Kreatif juga. Mambayangkan cikgu memakai uniform sekolah.....:)

Sham said...

selamat hari guru pren...

Citarasa Rinduan said...

selamat hari guru cikgu iman

nanti singgah blog ayu ambil kad ucapan hari guru ya

soffea said...

wah.. best nye ade tema.. nak joinn. hehe. selamat hari guru, cikgu iman :)

Solihin Zubir said...

haha.. lain drp yg lain la.. jgn lupa ok upload gambar pkai bju skolah.. heheh...

selamat hari guru cikgu imanshah!

cikgupj said...

Salam...SELAMAT HARI GURU KEPADA Iman dan Semua Guru Malaysia!!!Maaf Fizikal, Mental dan Emosi!hehe...

white rose said...

salam cikgu IMANSHAH

wah, bestnye pakai baju sekolah smula...

selamat hari guru...

shahjiehan said...

sok guru vs murid la ea..


jom baca dan komen Aku seorang Guru Pelatih. | ! !shahjiehan [dot] com ! !

jgn lupa update!!! nk taw cite cikgu !!

Abd Razak said...

Assalamualaikum cikgu..

Allah ciptakan matahari,
yang tak pernah bosan bersinar,
seperti halnya semangat dan kasih sayangmu dalam mendidik anak bangsa..

Selamat Hari Guru cikgu!

Bapak said...

selamat hari guru cikgu!

wahida said...

selamat hari guru cikgu imanshah!!
jasa anda sgt dikenang!!

Mutiara Bernilai said...

Selamat hari guru imanshah!!

terima kasih kerana mendidik anak bangsa!

Cahaya Mataku said...

Salamun alaik.
Wah, Cikgu Imanshah jgn lupa ambil gambar pakai baju sekolah tau, nak tengok :)

Doakan sy jd cikgu yg berwawasan mcm Cikgu Imanshah !

SELAMAT HARI GURU, CIKGU !

makdara TERdiva said...

dulu2 time sekolah, paling suka hari guru ni sbb cuti belajar..
cikgu2 masuk talentime.. :)

selamat hari guru buat cikgu imanshah & semua warga pendidik

J.M.R said...

selmt hari guru..wah, tema nya ada klass...mesti cute2 cikgu pakai bju skolh kn...

nabilah_2908 said...

nnti snap gambar banyk2...share cite kt sini yupp...

Selamat Hari Guru...!!! :)

nyanyisunyi said...

SELAMAT HARI GURU buat imanshah..muga jasamu mewangi sepanjang zaman...

hani@debumelukut said...

selamat hari guru..jasa mu dikenang.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget