WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, May 15, 2011

CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!

ENTRI INI AKAN MELEKAT DI SINI SEHINGGA 14 MEI 2011 JAM 12.00 MALAM.


Bismillahhirrahmanirrahim. Buat pertama kalinya, Imanshah diberi kekuatan untuk menganjurkan contest. Setelah melihat rakan-rakan ada contest tersendiri, maka Imansah mengambil kesempatan dari Hari Guru yang akan menjelang tiba pada 16 Mei nanti sebagai wadah dan manifestasi untuk memperkenalkan HOK SENGOTI serta menghargai jasa para guru dalam memanusiakan manusia itu sendiri. Justeru, dengan rasminya IMANSHAH ingin menjemput semua pembaca HOK SENGOTI untuk menyertai contest ini. Imanshah mohon sokongan rakan-rakan.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN MUDAH JE :

1) Buat satu entri bertajuk CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!

2) Kalau sudi follow lah HOK SENGOTI. Tiada paksaan. 

3) Jangan lupa letakkan banner contest ini.


4) Tidak perlu untuk tag sesiapa. 

5) Tuliskan ucapan SELAMAT HARI GURU yang paling kreatif, tulus dan bermakna buat guru-guru. Tidak kiralah guru-guru yang pernah mengajar anda, ataupun tidak. Juga boleh dalam bentuk puisi pendek . 

6) Pemenang dikira berdasarkan ucapan terbaik! Plagiat dari mana-mana mutiara kata tidak dibenarkan.

7) Setelah membuat entri ini, sila link kan entri anda di bahagian komen.

HADIAH? 

Pertama : RM 100
Kedua : RM 70
Ketiga : RM 50


SEMUA  yang menyertai contest ini akan Imanshah REVIEW dalam HOK SENGOTI nanti. 

Mudah sahaja. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 14 Mei 2011 jam 12 malam. InsyaAllah keputusannya akan Imanshah umumkan pada Hari Guru iaitu 16 Mei 2011. 



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

133 GENTA RASA:

DaHLia said...

Wahhhhh ada contest ..
Nk pergi menurun cari idea lah

Cikgu Fikri said...

wah..
contest yang menarik..
rasa mcm nak join..
tapi nak tahu,
errrrrm..
dedikasi tu ada had tak?
kalau buat dlm bentuk puisi boleh tak?
balas kat blog saya yer..
tq :)

IMANSHAH said...

@DaHLia

baru mencoba..lainlah dahlia, dah femes dan otai

IMANSHAH said...

@Cikgu Fikri

boleh dalam bentuk puisi pendek, jangan lah panjang bebenor

aida4eva said...

wwwuuuu~

macam best! :)

ada idea nanti mahu join..

dah wat bookmark ni :)

Rozuan Ismail said...

tq invite.nak fikir idea dlu k.duit tuh

.:rizaL:. said...

http://igossiprizal.blogspot.com/2011/04/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

sudah masuk!

Qamarul said...

@thanx invite man. InsyaAllah masa free aku terus wat.

mie said...

kalau sempat gue buat..
thankz sebab jemput..
eheheheee

Alang Ridhwan said...

sudah tentu!!!!! sedang mencari idea dan merangka untuk menang... sangat excited!!! :) insyaallah...

adol ihsan said...

Salam, cikgu..

Saya mahu join,,

http://adolihsan.blogspot.com/2011/05/selamat-hari-guru.html

Cik Mus said...

InsyaAllah :)
Tunggu entri saya. Hehe

Solihin Zubir said...

menarik gak ni.. insyaAllah akan join..

Miss Sunshine said...

menariknya... InsyaAllah... kalau ada masa, nak joi jugak lah...

~Insan Biasa~ said...

Alhamdulillah.....contest yang iman anjurkan....menarik minat saya untuk menyertainya.

http://pulauindah.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

IMANSHAH said...

@~Insan Biasa~

thanks kerana sudi join awak

NzA said...

wow!!!!!lumayan tu....boleh wat shopping lagi...he...
Insyallah nnti akak join ok...

ehem..ehem...ehem....ensom la cikgu tu!!!!!!

Woofer Storm said...

mcm best je ni.hheeee nak join gak bro,tapi kena fikir ayat dulu tau.heheeee

ahmad humairi said...

pendek yang camana hadnye?...menarik ni..

ibuintan said...

cari idea dulu...

ada masa nak juga join

AZRUL AZMI said...

dah join dah!!!


http://aazzrruull.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Izyan Masri said...

MACAM BEST JE KALAU JOIN NI.BOLEH TERINGAT KAT CIKGU T_T

Afida Anuar said...

ALamak.. rajinnya shah buat kontest2 ni..

nak join, tapi jap eh nak cari idea..heh!

ahmad humairi said...

Assalamualaikum,

Saya teru aje sertainya.

Klik "Terima Kasih Cikgu"

Cik SHiNJU said...

As salam...

InsyaALLAH... mekasih invite join contest ni yer.. :)

waN Mohd Salim said...

http://www.penulissenja.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

saye ps ( penulis senja ) jOin yer cikgu

id followers ( waN Mohd Salim )

wassalam

harap bace la cikgu yer puisi saye tu

Siti Mashitah Saidin said...

wua.... banyaknya adiahnya....

DDrfauziah said...

Aslmkm.
Kak G datang berkunjung balas ni. :)
Selamat ya; mudah2an meriah.

NuR si CiKGu RiBeNa said...

waa.. ni kalo cikgu sendiri bole ka join?

IMANSHAH said...

@NuR si CiKGu RiBeNa

boleh, apa salahnya

IMANSHAH said...

@AZRUL AZMI

penyertaan diterima

IMANSHAH said...

@ahmad humairi

penyertaan cikgu diterima

IMANSHAH said...

@waN Mohd Salim

penyertaan tuan diterima

iKhRam said...

wow..
tenkiu abg shah
akan join..
tgah cari ilham nie...!!

terima kasih sebab jemput..
sgt hargai..

soffya cik bulan said...

cikgu bulih masuk x?

hehee...

slmt hri guru yg bakal tiba...ohh lmbt lg lh..he
neway slmt hri pekerja :)

HafizRahman said...

kalau buat dalam bentuk cerpen boleh tak cikgu ?

NzA said...

tugasan dh siap CIKGU!!!!!

http://4fn1mn.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Tqa said...

Saya dah join! Masukkan nama dalam list cikgu ye! HAHA

http://tqapotpetpotpet.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Tqa said...

Saya dah join! Masukkan nama dalam list cikgu ye! HAHA

http://tqapotpetpotpet.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

MerLe said...

saya dah join~

http://subieymerle87.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Siti Nadzirah Zakariah said...

http://chanteksukekacak.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

selamat hari guru ...:)

id follower : Siti Nadzirah

gadisBunga said...

hadiah lumayan!

jap nak masuk gua jap cari idea!

IMANSHAH said...

@HafizRahman

xleh xleh

Azzam Yani said...

interesting...=)

IMANSHAH said...

@Azzam Yani

jom join azzam

G3-lina said...

assalammualaikum.. thanks sudi jemput~ saya join~

http://gadisgula-gula.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

f_aRa_aINa989 said...

waaa...syoknya! Tp xde idea lg..hehe

IMANSHAH said...

@aida4eva

saya tunggu

idea semulajadi said...

insyaallah ada masa saya join~
tengah cuti sem yang panjang pun sekarang~
terima kasih sudi jenguk blog saya.

IMANSHAH said...

@soffya cik bulan

bulih bulih takde meselah, sapa saja

SyedGraphiX said...

wahh..menarik..nanti da ade idea sy join! :)

NuSaNa NoSa 91 said...

nak join!! pas abes papers 4hb ni, keen taip entry sal ni jap.. tunggu tau~~ ^_^

Corat-coret said...

dah buat dahh...
sila lah masuk.. Haha

http://coretan-lia-iqmalia.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

iqbalsyarie said...

Mak aih... ramainya da masuk cikgu!!! T_T

Piasara said...

"akak dah follow..sori ler baru nak follow...semata-mata nak joint kontest hari guru..heeee,tp belom buat lagi entri tu,nanti tunggu ilham dtg dulu nooo.."

syaza nazura. said...

Kalau nak buat dalam bahasa Inggeris, boleh tak?

FaraLoveChoco said...

hai, saya dah join..

http://farahinrozduan.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
abu nak Tanya kenapa cermin sebelh kiri

uihhhh lama lagi hari guru... but aku suport pada para guru-guru ... thanks cekgu...

yupppp joint jommmmm contest ini

AFFIERUL said...

first time rasa nak join contest tapi if nak wat kartun boleh kan? maklumla saya punya blog wat komik blog...


balas dekat blog sy k??


www.belogpalatau.blogspot.com

HASNAH said...

http://hasnahmusa.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

adrenalina said...

letih ambo peroh otak nok join contest nih hahaha

http://adrenalina8679.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca, jgn gelak!!

h A n Y S said...

yeah! cikgu dah buat contest!
saya akan join jgk..insyaallah.. ;)
nak mikio (memikir) ayat dl ye..
;D

Make Your Own Words™ said...

boleh la kalau nak join ye..hehe..

Encik Suami said...

Menarik contest nie.Nak join lah.Masa pun panjang lagi.Kene dok pk2 ucapan yg terbaek utk sume guru.
Insya-Allah..nantikan ucapan dari saya ye.

jemput terjah new entry

1) (>.<)Sampai Hati Yu Tinggalkan Ai(>.<)

Amy Syaquena said...

wah ada contest leh join nie..

Haziq Janudin said...

cikgu

Haziq Janudin said...

nak masuk jugak... hehehehe

http://haziqjanudin.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

CIK TOM said...

macam best je contest ni..cik tom nak join jugaklah abgshah..tunggu ye b4 15/5..cari idea ayat jiwang sikit..hee

syaza nazura. said...

Sedang menulis entri, akan diberi linknya nanti. :)

KUREKURE COMEL said...

nak masuk...sabau tau...skrg mina tgh tak sihat...lanjutkan lah tarikh nye ckit...huhuhu

eddy syrol said...

dah join dan follow sekali

http://eddysyrol.blogspot.com/2011/05/bismillah_04.html

Qamarul said...

http://qamaruluramaq.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

make sure aku menang wer hahaha.

alia nadhirah said...

http://aliakamal.blogspot.com/2009/05/i-hope-this-post-will-always-be.html

first time masuk contest dan saya mau menang. hehe..thanks :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
air balang kenduri kahwin

menang kalah belakang citer ... tapi kita suport moral pada para guru pendidik negara ni.... good luck

s820 said...

Assalamua'laikum

Saya pun dah join juga. :)
Thank you!

http://slapanduakosong.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

shahjiehan said...

jom baca dan komen SELAMAT HARI GURU, CIKGU! | ! !shahjiehan [dot] com ! !

da masuk!

al-lavendari said...

nak join !

Cik SHiNJU said...

As salam...

Dah menyahut seruan...huhuh
Bz sgt skang...buat sementara lapang ni...gud luck utk 1st contest ni k...


"Contest Selamat Hari Guru,Cikgu"

iKhRam said...

saya dah join..
saya dah taipkan ucapan utk contest ni..

http://bilaorangnogoriceloteh.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

baca!! jangan tak baca...

p/s - saya tak reti nak mengelink kan entry saya tu..

lalink7 said...

interesting!!! ehhehe..nak joinn laa..kene pk dulu ape nk type

khaifaiz said...

TQ Invite tempoh hari..

Tak ada idea nak buat puisi.. tapi aku buat satu entri khas buat cikgu-cikgu ku..

ini linknya

http://khaifaiz.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Norsha said...

salam cikgu,
eh...saya nak masuk gak contest ni, saya nak buat puisi utk cikgu-cikgi, nanti jgnlupa g lawat blog saya ye 10/5 saya publish entri tu boleh tak?

ni nama blog saya : notasisi notahati

aReTikZ said...

Wah2.. dia wat contest.. piwit.. nanti beta perturunkan segala kreativiti yang ada.. ahakz..

Tungguuuu ~ hehe..

al-lavendari said...

saya dah buat entri untuk kontes ini. silalah berkunjung kat sini ..

http://al-lavendari.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Piasara said...
This comment has been removed by the author.
Piasara said...

assalam..dah buat entri khas itu..

http://piasara.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Kakzakie said...

Assalamualaikum cikgu,

kakak dah buat dah: -

http://zakiepurvit.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-html

HR by HaziqRidzuan said...

salam, cikgu. I nak menggedik join jugak boleh?? hahaha, saje nak support and promote blog cikgu. Mana tau boleh masuk magazine pasni gelemr giteww!! haha, ni link I, nanti tngk and komenlah ye^_^

http://thenameishaziq.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Nora said...

Nak join... Selamat Hari Guru :)

Link kat sini : ... Roda Hidupku ...: CONTEST SELAMAT HARI GURU, CIKGU!

hazlin nazri said...

hadiah RM RM :)

Encik Suami said...
This comment has been removed by the author.
Encik Suami said...

Syukur Alhamdulillah. Akhirnye..dapat jugak saya siapkan entri nie. YES..saya dah join.

Nie link entri tersebut:

http://enciksuami.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

atau klik je yg nie

1) (>.<) Contest Selamat Hari Guru. Cikgu! (>.<)

Mutiara Bernilai said...

salam cikgu.

wah. kakzakie ajak mutiara join.

mcm best je. nak join!
tp tunggu malam ahad nati.
cari idea dlu

lalalala~!

sakura putih said...

saya pun dah join jugak....
http://pinangdansireh.blogspot.com
atau

http://pinangdansireh.blogspot.com/2011/05/contestselamat-hari-guru-cikgu.html

roha said...

Salam.
Menarik jugak n3 nih. Selamat Hari Guru buat guru-guru Malaysia.

Azmi said...

abg shah kita dah buat kontest..tak thu lah dah lama tak join kontest..macam tak de mood je....hahaha....

nurkass said...

Salam iman,
akak join.

http://ilahihediya.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

ummu said...

assalamualaikum Iman
akak masuk contest Iman,
klik sini,Contest Selamat Hari Guru, Cikgu oleh myraudhatulukhuwah

sekian wassalam

bobiedanbad said...

as salam
http://bobiestory.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Cikgu Ma said...

assalamualaikum shah,
akak juga berminat sertai contest Shah melalui blog ini,

linknya di sini,Contest Selamat hari Guru, Cikgu

terima kasih

Nida said...

As-salam..

Kak Nida mencuba... moga-moga tulisan mencuri hati juri..ameeennnn

http://along-nidar.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

id follower: Nida

terima kasih...

Zakirah Binti Shafii said...

saya pun nak join...
http://kyrahitusaya.blogspot.com/2011/05/selamat-hari-guru-cikgu.html
id follower :saya kyrah
terima kasih cikgu!

chekgu azam aziz said...

chekgu dah join dah, hehe
http://jiwahakir.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Aida Ali said...

Selamat Hari Guru buat cikgu Imanshah...

Qaseh Abdullah said...

dh join...:D

http://syukrimisenan.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

khairul akmal azman said...

ptt la ada bau duit cni..

syaza nazura. said...

http://syazanazura.blogspot.com/2011/05/contest-happy-teachers-day.html

Sorry lambat. Busy sikit. :) Harap tak panjang sangat eh :D

Syuhaida said...

Contest yang menarik...saya pun nak join..

http://syuhaidastory.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-gurucikgu.html

shafinar said...

mencuba nasib di sini.hehehhe. count me on, cikgu!!


http://separuhdarilangitbiru.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

amna said...

best nih.. insyaAllah akan menyahut cabaran ^^

waruna said...

http://cikguwaruna.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

makdara TERdiva said...

MDT nak folo jugak :)


http://www.makdaraterdiva.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Akmal Ezzah Alias said...

anak murid nak mintak halal ilmu!!!

http://akmaezah.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Suhami Ahmad said...

wah, peluang yang tidak harus dilepaskan...hihi...insyaAllah kalau ada masa dan idea atok joint!

zarazueyin said...

salam cikgu
wahhh...mcm besh jer contest ni
ucapan utk diri sendiri boleh tak?
kihkihkih

insyaAllah...nk cuba buat la..hehe
i follow u ;)

isyam mirah said...
This comment has been removed by the author.
isyam mirah said...

minta halal ilmu, ckgu..
SELAMAT HARI GURU..

http://isyamnmirah.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

gadisBunga said...

salam. saya join. :D

http://www.gadisbunga.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

lalink7 said...

http://husnalalink.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

saya join cikguuuuuuuuuuuu..yeayy!!

Eyrique Ettiqazz said...

cerpen bleh?

amie... said...

saya join contest ni.... =)



http://kalam-nurani.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-gurucikgu.html

gadisBunga said...

salam..

kalau macam tu, buat satu sticky entry announcement untk para peserta kontes komen balik beserta link.

semua pun ada masalah yg sama. komen hilang~

IMANSHAH said...

@gadisBunga

satu je hilang..tak dapat dikesan..huhu

malam ni dah tutup

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam..Atie join!!

http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

ryuzaki shine said...

ready t0 get rm100!!
huhuhu..

http://ryuzakishine22.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-gurucikgu.html

Cahaya Mataku said...

Salam alaik, Cikgu Imanshah, saya join ya. Maaf sebab agak lewat.

SELAMAT HARI GURU!

http://nurainimunawar.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Solihin Zubir said...

salam.. cikgu imanshah...
sempat lagi kan sy nak join...

maaf lambat.. baru sempat nak mengarang.. busy memanjang.. heheh..

Nah..

http://www.solihinzubir.com/2011/05/ucapan-selamat-hari-guru.html

sahromnasrudin said...

http://www.sahromnasrudin.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

assalamualaikum..saya dah sertai..harap sudi terima..

terima kasih

h A n Y S said...

salam cikgu,

maaf sangat sebab lambat..
tp janji tetap janji.. =)

http://hanysapek.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

Alang Ridhwan said...

maaf terlambat,
sekadar coretan, tak menang pun tak pe, yang penting sudi dibaca, ikhlas dari hati :)

http://alangridhwan.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

n@m@n said...

sekadar mencuba nasib!!!ehe

http://naman0807.blogspot.com/2011/05/contest-selamat-hari-guru-cikgu.html

aReTikZ said...

Pergh ~ last minit gila, nah, pnjg abis.. haha.. http://segalaceritera.com/atik/2011/05/14/contest-selamat-hari-guru-cikgu/

yanti isa said...

ala terlepas la pulak .. apa pun good luck buat member2 yang lain

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget