WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, May 11, 2011

MATA MERAH PUN MERAH LA!

Selamat petang semua. Hari ini badan terasa panas pula, mata merah macam serigala jadian. Ramai yang menegur, oh tidak. Malunya, memang mata Imanshah akan merah kalau badan panas. Keturunan Panglima Mata Merah ni.

Oh tidak sihat rupanya. Namun, perjuangan mesti diteruskan. Sedang sibuk berlatih bahas pula untuk menghadapi HKSBP Kebangsaan di Kolej Tunku Kursiah. Sebelah petang pula membantu pasukan nasyid sekolah yang akan bertanding di Festival Nasyid Peringkat Negeri hujung minggu ini. Jangan tak tahu, Imanshah mempertandingkan lirik nasyid untuk pasukan nasyid sekolah Imanshah.

Hidup mesti diteruskan, walaupun tewas dalam Kejohanan Hoki SBP baru-baru ini, kena bangkit. Banyak lagi tugas yang menanti wei. Baiklah, jumpa lagi ye! Minggu depan hari guru, jangan sedih-sedih!!




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

16 GENTA RASA:

Rozali said...

Assalamualaikum Imanshah

moga sihat selalu

Wassalam

lalink7 said...

cikgu yang berdedikasi..hehehe..TUnku Kurshiahh? wahh..mereka sangat hebat..

makdara TERdiva said...

biasa dalam citer tamil, hero mesti mata merah kalau dorang tengah marah.. :)

Norsha said...

bagusnya, teruskan cikgu, komitmen dan dedikasi yang tidak berbelah bagi, moga menjadi contoh kepada anak-anak murid dan guru-guru yang lain...

nurkass said...

aha..
caiyok..
hebat sekolah tunku kursiah tu..
masa sekolah dulu ada gak bertanding ngan sekolah tu..

zarazueyin said...

masa hari guru nanti mata masih merah, pakai rayban...
sure jd tumpuan...kihkihkih

btw, skolah sy sambut hari guru pada 16 mei ni :)

cucu umie said...

betol2..kena teruskan semgt tu..hehe btw, ayie mint sgt bahas..kat U pon masuk bahas juga cuma berkesemptn nak wakil U jer..hehe blom tersenrai lg... bahas peringkt kolej kediaman jer..huhu n semoga berjaya sdgn lgu yg abg iman hasilkan itu..hehe

adwafarahin said...

smoga cpt sembuh
nnt org sume takut nk jmpe hehe

gadisBunga said...

mata merah ada ala2 hero citer Twilight tak?

Azzam Yani said...

kesian cikgu...dh demam mcm2 lak kene wat...gud lark cikgu!!! fighting!!! =D

nur aisya humaira said...

pakai spek itam laa cover cikgu...hehe

Afida Anuar said...

Allah.. banyaknya kherja nak kena buat. apa pun kesihatan jangan lupa jaga shah. Minum air suam banyak2.. kalau boleh 3/4 liter sehari eh..

PS: ala2 mata uchiha sasuke time dia dapat power apa entah..kehkehkeh

a kl citizen said...

Goodluck utk iman dan anak2 buah

Cik SHiNJU said...

ahh...tersinggah kat sini plak...
harap2 x terjangkit mata merah.. :P

Kalamhati said...

kena pakai sunglass la kalu gitu gak..huhu

Tqa said...

Wah..abang ni aktif kan!

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget