WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, May 29, 2011

MANCHESTER UNITED - BARCELONA : RAMALANKU BENAR BELAKA

90' - Tamat perlawanan

85'Kad Kuning Victor Valdes

79' Kad  Kuning Antonio Valencia

73'Lagi Barca nyaris menambah gol. Messi menghantar  bola ke arah Xavi yang berjaya menghantar bola dalam keadaan pertahanan United yang kelam kabut.  Sayang sentuhannya kurang sempurna.

70'Luar biasa! Tendangan placing David Villa meluncur laju  masuk ke bahagian atas  kiri  gawang Van der Sar. Barcelona melebarkan kedudukan kepada 3-1

62'Barca terus menekan. Umpanan  Iniesta diakhiri tendangan Messi, sayang bola tepat ke Van der Sar.

61' Kad  Kuning Michael Carrick

60'Kad  Kuning Daniel Alves

54'Messi memperlihatkan keajaibannya. Tendangan kerasnya ke sudut gawang gagal ditepis Edwin van der Sar. Kedudukan 2-1.

46' Mascherano melakukan larian solo , menghasilkan tendangan sudut bagi Barcelona.

46' - Kick Off babak kedua.

45'Babak pertama berakhir, pertandingan final Liga Champions 2010/11 berlangsung menarik. Buat seketika keputusan 1-1. 

34'Aksi satu-dua Ryan Giggs dan Wayne Rooney diselesaikan sempurna oleh penyerang  Inggris dengan tendangan  sederhana ke arah tiang jauh gawang Valdes. MU menyamakan kedudukan melaui Rooney.

27'Tekanan yang dilakukan Barcelona akhirnya membuahkan hasil . Xavi menyorongkan bola ke arah Pedro yang merobek gawang  Van der Sar.

24'Strategi ball possession Barcelona mulaimemaksa para pemain  Manchester United melakukan kesalahan demi kesalahan, hingga membuka peluang juara La Liga itu untuk menciptakan gol.

15' Park cuba  merebut bola dari Alves yang melakukan serangan ke kotak penalti, tetapi bola jatuh ke kaki Xavi yang memberi umpan ke arah Pedro, sayang tendangannya masih tersasar.

13'MessiMessi kelihatan sukar mendapatkan bola kerana Park sentiasa mengekorinya.

10' Barcelona mula memperlihatkan kemampuan kolektif dalam menguasai  pertandingan dan mencari peluang  untuk menciptakan peluang gol, tetapi belum membahayakan.

5' - Dalam tempoh lima minit Chicarito sudah dua kali terperangkap dengan off side dalam keadaan yang cukup berbahaya.

3' -Di awal perlawanan kelihatan MU cuba menguasai perlawanan dengan gerakan satu dua Park Ji Sung dan Dani Alves

1'Kick-off!



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

8 GENTA RASA:

Anas Clay said...

terbaek lah ramalan..

saiazuan said...

wow lengkap

adrenalina said...

terlopong membaca ramalan ini...hahaha padahal xpaham aper2 pun huhuhu

Afida Anuar said...

Ramalanku pun benar-benar belaka juga;)

adwafarahin said...

yeay! barca menang! padan muka MU hahahhaa

solomolo said...

ala, M.U kalah...
;'[

adan said...

bro.. dah boleh ganti shebby singh ni..

IMANSHAH said...

@adan

haha nanti mamat tu takleh carik makan

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget