WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, May 11, 2011

TEMA-TEMA HARI GURU 1972-2011

Sempena Hari Guru yang akan disambut pada 16 Mei 2011 nanti, Imanshah sertakan tema-tema hari guru dari tahun 1972-2011

2011  Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara 

2010    Guru Pembina Negara Bangsa

2009   Guru Pembina Negara Bangsa

2008   Guru Cemerlang Negara Terbilang

2007  Guru Penjana Modal Insan Gemilang

2006  Pendidikan Bestari Pemangkin Kegemilangan

2005  Guru Berkualiti Pemangkin Kegemilangan

2004  Guru Berkualiti Pemangkin Kegemilangan

2003  Guru Berkualiti Aspirasi Negara

2002  Guru Berkualiti Aspirasi Negara

2001  Memartabatkan Profesion Keguruan tanggungjawab Bersama

2000  Bersatu Memartabatkan Profesion Keguruan

1999  Guru Berkesan Pendidikan Cemerlang

1998  Guru Penyemai Tanggungjawab Bersama

1997  Guru Bestari Sekolah Bestari

1996  Guru Malaysia Teras Pendidikan Bertaraf Dunia

1995  Permuafakatan dan Perpaduan Menjayakan Wawasan

1994  Guru Inovatif dan Kreatif Menjayakan Wawasan

1993  Guru Inovatif dan Kreatif Menjayakan Wawasan

1992  Guru Cemerlang Teras Kejayaan Wawasan

1991  Ke Arah Pendidikan Cemerlang

1990  Pendidikan Bermutu Masyarakat Sejahtera

1989  Guru Pembina Budaya Ilmu

1988  Guru Pengasas Budaya Membaca

1987  Pendidikan Ke Arah Kesejahteraan Insan

1986  Pendidikan Teras Nasionalisme

1985  Guru dan Masyarakat Asas Kemajuan Pendidikan

1984  Kepimpinan Berteladan Kesempurnaan Pendidikan

1983  Kepimpinan Berteladan Teras Pendidikan

1982  Ke Arah Kecekapan Guru Dan Pendidikan Bermutu

1981  Pengorbanan Guru Kejayaan Rakyat

1980  Pendidikan Teras Perpaduan Negara

1979  Murid Sejahtera Negara Jaya

1978  Guru Pembentuk Generasi Akan Datang

1977  Dedikasi dan Disiplin Asas Kemajuan Pendidikan

1976  Pendidikan Moral Dalam Zaman Kemajuan Pendidikan

1975  Guru dan Pembangunan Negara

1974  Peranan Guru Dalam Zaman Sains dan Teknologi

1973  Kerjasama Ibu Bapa Untuk Kemajuan Pendidikan

1972  Peranan Guru Dalam Pembangunan Negara





TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

14 GENTA RASA:

cucu umie said...

wah, best yer tema tahun nie..dalm banyak2 tu dripda thun 2004-2008 yg ayie ingt tema hari guru adlh 2008, "guru cemerlang, negara terbilang".. sebb event untuk hari guu tu ayie hang handle..sebb tu ingt sampai skng..

ckLah said...

Bersemangat dia sambut hari guru ya! bagus..bagus...bagus...

iKhRam said...

setiap tahun, tema hari guru memang membangkitkan semangat guru dan anak-anak murid juga..

masa bersekolah dulu, sgt seronok melaungkan tema hari guru ni.. dan tahun depan bakal meraikan hari guru pertama sebagi guru.. insyaallah, doa2kan yer abg shah yer.. teringin nak sambut hari guru sebagai guru..

pastinya tema hari guru yang pertama sebagai guru tidak dpt dilupakan..

huhuhu

miss fairy-choclatte said...

tema-tema all are remembered esp when u r directly involved dlm pemilihan tema itu...

norfaridahanum said...

salam.
memandangkan saya bakal sibuk dengan exam dan jarang blogwalking nanti.saya ucapkan selamat hari guru kepada cikgu imanshah.guru paling popular di alam maya.ha,itu award saya yang bagi sendiri lah.haha

Kalamhati said...

waaahh nostalgia sungguh ni..hehe

tp kan...kita dpt tgk dari tahun ke tahun kemantapan penggunaan bahasa dlm menghasilkan tema ni kan..

Siti Nadzirah Zakariah said...

oh hari guru. dah habis je nak fokus pada exam. tak senang duduk di buatnya.

~Nabilah~ said...

konfem nnt dpt bnyk hadiah nie time hari guru nnt...hehehe

MR. SYAH said...

tema tahun ni agak menarik.. teringat plak masa buat ucapan utk hari guru..

Afida Anuar said...

aaaa, tak buat lagi contest hari guru tu.... helppppp...helpppppp... he he..

shah, saya pernah jadi cikgu ganti waktu habis belajar dulu. Cikgu sekolah rendah. Kebetulan masa tu hari guru. Jangan tak percaya, dalam banyak2 cikgu kat sekolah tu, saya dapat paling banyak hadiah!! ya Allah, sungguh tak sangka. Malu pun ada pasai ada cikgu2 lain duk perli. Terkejut jugak saya, murid yang saya tak ajar pun kasi hadiah.. nampak sangat cikgu kesayangan kan? kekkekekeke.. saje nak share cerita. tiba2 teringat hari tu..okebai!.. ;)

gadisBunga said...

pengorbanan guru kejayaan rakyat - tahun saya masuk darjah 1. :D

nurkass said...

haihhh..
dah 2011 dah..masa berlalu..pantas..
selamat hari guru..

::FAIZ FARISH:: said...

hebat

Kakzakie said...

Kalau dah nama pun cikgu. Semangat sebagai guru tak lari.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget