WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, July 28, 2011

ALFATIHAH ATAS KEPERGIAN SEORANG SAHABAT

Janji Allah pada manusia bahawa mati itu benar, alam barzakh itu benar, dibangkitkan di padang masyhar itu benar.

Masih terkejut menerima berita kematian seorang sahabat lama yang tinggal sekampung. Allahyarham merupakan bekas rakan sekelas Imanshah sewaktu sekolah rendah dan menengah. Berulang alik dari Grik ke Kelantan atas tuntutan kerjanya sebagai penguatkuasa JPJ di Grik Perak. Namun, takdir Allah mengatasi segala-galanya. Beliau kembali kepada Allah dalam usia yang masih muda dan yang paling menyedihkan arwah terlibat dalam kemalangan di tempat yang sama dengan Imanshah terlibat kemalangan dua tahun yang lepas. Entrinya ada di SINI. Yang membezakan kami Imanshah terselamat dari maut kerana kekuasaan Allah Subhanahuwataala. Salam takziah buat keluarga Allahyarham ROHADI BIN YAACOB. Semoga tabah menerima ketentuan Ilahi kerana Dialah sebaik-baik perancang.


Mungkin juga sekadar kebetulan, tapi Imanshah dari malam semalam mengulang pasang lagu BILA IZRAIL dendangan Ustaz Akhil Hayyi. Begitu juga dalam twitter Imanshah berstatuskan..ANDAI KUTAHU BILA AJALKU. Rupanya sahabat sendiri yang mendahului kita.. Mungkin kebetulan sahaja.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

29 GENTA RASA:

Kalamhati said...

Innalillahi wa inna ilaihi rooji'uun..

Al-fatihah..

sonata anak kancil said...

Al-fatihah - Semoga Allah swt mencucuri rahmatNya ke atas roh allahyarham.

peNulis SeNjA said...

semoga arwah dicucuri rahmat oleh ALLAH SWT amin

Afida Anuar said...

Al-Fatihah buat arwah. Moga keluarga beliau tabah menerima dugaan Allah ni...

Nizam Ijam said...

semoga di cucuri rahmat..

Eazy Izzuddin said...

Alfatihah....

iKhRam said...

al fatihah
bila sama masanya
dunia yg fana ini kita tinggalkan kesemuanyer..

insan_marhaen said...

Al Fatihah juga buat dia. Muga tempatnya adalah di sisi Allah yang mulia.

Abd Razak said...

Salam Cikgu...

Moga Allah mengampunkan segala dosanya dan menempatkannya di kalangan orang-orang yang berbahagia di sisi~Nya...amin

kakcik said...

Innalillahiqwainnailaihirojiun.

Semoga rohnya damai di sana. Amin.

blog-tips-kurus said...

Semoga rohnya ditempatkan bersama orang-orang beriman.

*tersentuh baca n3 ini sebab teringat arwah bff.. "Andai ku tahu.."

Hana Soffelia said...

Al-fatihah.. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Amin..

belog|amiyo said...

al fatihah...

MaMa BlUe said...

al-fatihah.. aku baru tahu pagi ni... dah lama x berguruau senda dengan dia dlm FB sbb bz.. moga wife dia terus tabah dalam membesarkan amanahnya...

::FAIZ FARISH:: said...

Dah Ajal dia.. Al Fatihah...

cucu umie said...

semoga beliau diletakkan diklgn orang yg beriman..incya-Allah..

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
diy pasang head unit dan poweramp

AL FATIHAH.....Moga Rohnya di tempatkan di kalangan orang yang soleh Amin......

Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
2 Segala puji bagi Allah, Tuhan semesta alam. الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ
3 Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ
4 Yang menguasai di Hari Pembalasan مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ
5 Hanya Engkaulah yang kami sembah, dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolongan. إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ
6 Tunjukilah kami jalan yang lurus, اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
7 (yaitu) Jalan orang-orang yang telah Engkau beri ni'mat kepada mereka; bukan (jalan) mereka yang dimurkai dan bukan (pula jalan) mereka yang sesat. صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

Ya Allah...Sesungguhnya hidup dan mati kami hanya untuk Mu.Dari Mu kami datang dan kepadaMu kami kembali. Wallahualam.

saiazuan said...

al-fatihah.. ucapan takziah kepada kluarga bliau.. harap bliau ditempatkn dikalangn orng beriman :)

asraf osman said...

jalan grik-kelantan serius bahaya,,kawan abg aku pon dh meninggal sorang eksiden kt sana last year,,nk raya lak tu..huhu..innalillah

yatie Awang said...

al-fatihah...semoga beliau ditempatkan dikalangan orang yg beriman

Ibnushukran said...

time cuit midsem hari tu pun shbat lam mninggal dunia kt karak, y kluar berita tu, motor lnggar tmbok n arwah jath dlm sungai.. terkejut jgk dgnr berita tu, p Allah Mah Kuasa, jodoh ajal smua kehndak Allah swt.. moga mereka ditmpat diklangan orang2 beriman.. :)

Kakzakie said...

Telah samapi masanya tidak akan dilambatkan walau sesaat. Kita pun akan pergi juga...Al-fatihah buat arwah...

sarah-najwan said...

alfatihah..semoga arwah ditempatkan dlm kalangan hambanya yg soleh

shetaq said...

Innalillah.... Jodoh maut, ajal pertemuan itu di tangan Allah. semoga rohnya tenang di sana~ Al-Fatihah.

ummu said...

salam Iman
innalilahi wa inna ilahi rajiun
al fatihah untuk allahyarham kawan iman
subhanallah, ikatan hati yang erat,kasih sayang yang ikhlas, kan jatuh jua ke hati yang ikhlas.
seakan punya rasa hati..rasa hati anugerah ilahi.

ummu said...

salam Iman
innalilahi wa inna ilahi rajiun
al fatihah untuk allahyarham kawan iman
subhanallah, ikatan hati yang erat,kasih sayang yang ikhlas, kan jatuh jua ke hati yang ikhlas.
seakan punya rasa hati..rasa hati anugerah ilahi.

Awan Biru said...

Semuanya telah diatur Yang Maha Berkuasa sebelum kita lahir lagi.

aimaniman said...

inalillah... akak ucapkan takziah pd iman atas kehilangan rakan rapat

aimaniman said...

inalillah... akak ucapkan takziah pd iman atas kehilangan rakan rapat

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget