WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, July 1, 2011

BAGI SAYA TEMBIKAI SUSU

Malam tadi Imanshah keluar minum bersama kawan-kawan di sebuah restoren Mee Rebus yang terkenal di Ipoh. Alkisahnya berlaku lah dialog ini :

Pelayan : Encik nak minum apa?

A : Saya nak minum epal.

B : Saya teh ais

C : Saya nak tembikai susu (honey dew)

A : Eh mana  ada tembikai susu kat sini. Tak de kan dik?

Pelayan : Ada bang, tembikai susu ada.

C : Kan aku cakap, takkan restoren "femes" kat Ipoh ni tak jual tembikai susu. Kau ingat sengkek sangat ke Ipoh??

A : Ye lah, yelah... 

Sebentar kemudian, pelayan datang membawakan air minuman yang dipesan.

B : Eh napa tembikai susu kau nampak pelik? Kenapa warnanya
      merah?

C : Entahlah, tembikai susu import kot.

Lalu Si C meminumnya.

C : Ciss!! Kurang hasam..aku ingatkan tembikai susu betul. Rupanya
      jus tembikai dicampurnya susu. Adoya..

A : Kahkah!! Padang muka kau!!

Kami gelak sampai sakit perut melihat A meminum tembikai campur susu. Kan dah kena..Agak-agak kalau kawan-kawan jadi pelayan tadi, apa yang kawan-kawan akan buatkan untuk C.

TEMBIKAI SUSU atau TEMBIKAI CAMPUR SUSU??






TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

18 GENTA RASA:

Eyrique Ettiqazz said...

ni mesti makan kat mee rebus ramli.

btol la pelayan tu buat...Si C tu Imanshah ker?

sayangsayangibu said...

masalah yg sama di hadapi, lg teruk dah lama jadi gini, tak tahu nak setting apa
maklumlah rabun it

sayangsayangibu said...

opss..salah drop komen (,")

sayangsayangibu said...

sedang fikirkan mcm mana rasa soya campur tembikai tu
cesss..luarbiasa kepandaian pekerja restoren tu kan?

kalau dia campur susu tu lainlah cerita, ini di campur soya

sayangsayangibu said...

sedang fikirkan mcm mana rasa soya campur tembikai tu
cesss..luarbiasa kepandaian pekerja restoren tu kan?

kalau dia campur susu tu lainlah cerita, ini di campur soya

gadisBunga said...

hahahaa sengal....!!!

Citarasa Rinduan said...

tapi.
kat kedai ayu mmg kami tiak tembikai susu, bila buah tembikai merah di campur susu

utk tembikai yang si C nk minum tu kami tiak honey dew

sha :) said...

kene cakap honey dew btul2
pelayan tu mst tak pernah jumpa jus tembikai susu..carrot susu taw la ;D

nurkass said...

haha..amik ko..sib baik tak buh madu..

Abu Aiman said...

hehe, macamana agaknya rasa tembikai campur susu...

norfaridahanum said...

hahahaha.ada masanya kena cakap omputeh la kot.baru clear.takkan honeydew x de kot...ipoh x de r sangap sampai macam tu skali =(((

p/s;mcm tau sgt je kedai manaaa.tapi jus dia memang best.gelas besar2.cuma x terbayangkan nak abeskan tembikai susu gelas besar cmtuh.haha

suhaila-ab said...

boleh try tu...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

woo..kesian..pas ni kne cakap omputih laaa hanidiew....

Bapak said...

haha...orang malaysia skrg lebih faham honeydew dari tembikai susu..

globalisasi betul...heheh

conangirlz said...

ahahahahahha..da membe pernah kena cm y si C tu kena..adessss..sbb dah tau buah tu mmg ada..maybe akn bg la tembikai susu..bukan tembikai + susu..heheheheh

iKhRam said...

mesti la tembikai campur susu.. hahaha..

wakenabeb!!

Afida Anuar said...

he he..adehh lawaknye... ada ke tembikai campur susu..eh tapi sedap dak?

alif haris said...

kih kih kih tipah tertipu ~ :D

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget