WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, July 2, 2011

BERKELAH DI SEKOLAH MELEPASKAN LELAH

Baru sahaja pulang dari sekolah, menyertai Larian 1 Murid 1 Sukan serentak di seluruh negara. Dikatakan larian ini akan dimasukkan dalam Malaysia Books of Record. Seperti biasa, setiap kali adanya program sukan, mesti dimulai dengan senam robik yang dibantu oleh Persatuan Kecergasan Negeri Perak.


Para pelajar sedang melakukan senamrobik diiringi oleh lagu-lagu yang best. Guru-guru juga diwajibkan bersenam bersama-sama. Terasa bergoyang lutut kami yang veteren ni. Tapi bila dengan lagu SEDETIK LEBIH dimainkan rasa syahdu pula, huhu.


Suasana sebelum para pelajar dilepaskan. Huhu Imanshah berlari juga bersama-sama pelajar kira-kira 2km. Jauh gak tu kan. Jadilah.


Ni part yang paling seronok. Usai larian, saya dan Puan Noridah menjamu pelajar-pelajar bahas saya pekena roti canai, di halaman sekolah. Rasa seronok bila dapat berkelah bersama-sama di bawah pohon kelapa. Dapat mengeratkan hubungan sesama kami. Ni kiranya bila larian dapatlah kurangkan 1 kg, tapi naik balik 2 kg sebab makan roti canai. Layan saja..babai, nak balik rumah dah!




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

19 GENTA RASA:

Lelaki Ini said...

hah??
sedetik lebih buat senamrobik??
hebat2!

Abd Razak said...

Saya pun lari juga pagi tadi lebih dari tu..:)

syrupmasin said...

roti canai satu :)

SoLy SoLicious said...

betol2...smua skolah hari ni serentak..termasuk la adik sye ^^

nyanyisunyi said...

biar betul...smbil buat senamrobik terbayang2 wajah nuar zain yg hensem tu....tambah semangat cikgi2

yatie Awang said...

best tu roti canai...

Rozuan Ismail said...

haha,memang tak patut berlari,lepas tu makan roti canai.hik hik

cucu umie said...

kehkeh ..ayie rase abg iman mcm xlari jer sebb balik terus makan roti.. btw, adik ayie pon tadi pergi belari juga tpy kejap jer..huhu

nabilah_2908 said...

seronoknya...!!

td ms nk pergi kerja pun..sy smpt tgkbudak2 ni berlari.. :)

NzA said...

tolak lemak 1 kg tambah 1.5 kg gitu...wakaka..

dik nnti p tgk kt sini no...

http://4fn1mn.blogspot.com/2011/07/sila-semak-senarai-top-5.html

nur aisya humaira said...

hehe..bt lelah lari je cikgu, pastu naik balik..:)

adik aisya pun join lari gak, sampai terseliuh kaki..bengkak plak tu, kecian plak...hoho

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
happy 2nd anniversery

Maaf dah lama aku tak ziarah blog ko lahhh... Maaf lah yerrrr... terputus hubungan tapi dah jumpa balik lahhh...

amboiii dahsyat lagu sedetik lebih buat senam aerobik tu macam mana gaya nyer agak2 nyerrr yerrr... amboiiii makan roti canaiii beramai 2 tu yang tak tahan.. thanks cekgu belanjrrr

Hiz'da said...

rindunya geng2 bahas, cgu, umi .. :(

adrenalina said...

jauh jugak lari 2km tu...mmg best makan roti canai lepas bersenam (selalu jugaklah buat mcm ni... biler lah nak kurus kalau gitu gak ek)

Afida Anuar said...

Shah tak ikut lari sekali ke?;)... mcm tak je.. hik hik..

iKhRam said...

mcm mana la lagu sedetik lebih tu dibuat senamrobik..

dahsyat.. hahaha

NuSaNa NoSa 91 said...

cikgu iman..

keen..
rindu time sekolah..
rindu nk merentas desa walaupon hakikatnya keen jln2 je..
rindu nk berkelah..
rindu segala2nya la..

huhu~ T_T

hani@debumelukut said...

tadi lari dan senamribik, bakar lemak...ni dah ganti balik lemak tu? sedap nya jamu selera begitu.

senyumSOYA said...

huhuhu..bakar lemak tambah lemak.. tapi best~ heheheh

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget