WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, July 5, 2011

HOTEL BERBENTUK BUAYA DI AUSTRALIA


Gagudju Crocodile Holiday Inn ialah sebuah hotel unik di dunia berbentuk buaya dan k lironomia di Kakadu National Park, berhampiran Darwin, Australia. Hotel itu ialah 250 meter panjang (dari kepala ke ekor) an selebar 40 meter. Hotel ini termasuk pintu masuk, lobi dan ruang penyambutan dengan restoran-restoran yang berada di dalam rahang buaya dan 110 bilik terletak pada badan dan ekor buaya. Taman di hotel ini mengandungi sebuah kolam renang berbentuk jantung seekor buaya.

Buaya gergasi ini telah direka bentuk oleh Seorang arkitek dari Darwin, John Wilkins dan diinspirasikan oleh sebilangan besar buaya-buaya yand dijumpai dikawasan itu dan mempunyai banyak kepentingan kebudayaan bagi Gagudju.

 sumber : mynewshub

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

9 GENTA RASA:

kakcik said...

Oh... macam tu rupanya!

nurkass said...

wah..dan macam raksasa robotik pulok dah..

AL AZRUL said...

nampak pelik, tpi cntik, dn kreatif

Mohamad said...

Menarik.. dulu masa saya masih dibangku sekolah, saya pernah lihat rumah dibuat berbentuk kasut dan sebagainya. Terfkir juga nak buat rumah seperti itu, tapi tinggal angan2 sahaja..

affie9 said...

fuhh.. bolehlah besok kite buat bentu katak pulak.. huhu... tapi keren tu hotel, salam kenal pakcik, kunjungan balik ni, udah di follow, di tunggu lho folbacknya.. hehe

NzA said...

unik...

Afida Anuar said...

Wowww..kagum,

iKhRam said...

napak kerbau, bumbung berbentuk kerbau..

nampak boyer.. hotel pun mcm buaya.. hahaha.. unik jugak tue.. hahaha

HAFIZAL said...

terbaik dan unik

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget