WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, July 29, 2011

KALAU LAH RAKYAT MALAYSIA BERSATU MACAM SOKONG PASUKAN BOLA KITA

Sana sini orang bercerita pasal bola. Bukak blog, semuanya entri pasal bola sepak Malaysia menentang Singapura. Bukak portal hiburan ke, berita ke semua pasal bola sepak. Kat sekolah pun heboh bercerita pasal bola sepak. Sugguh besar impak bola sepak dalam kehidupan rakyat Malaysia. Tak kusangka tak kuduga. Nampaknya sukan memersatukan kita. Beberapa situasi yang Imanshah lalui hari ini.

1) Terkojut den, ramai dalam kalangan blogger wanita yang menulis entri tentang perlawanan malam ni. Satu perkembangan yang bagus. Cuma mungkin masih belum mampu mengulas dengan menarik. Namun dah cukup baik, menunjukkan ambil cakna terhadap perkembangan bola sepak Malaysia. Kak Senah tu ekau tahu, siap pakai jersey Malaysia pegi pasar..hehe

2) Wah ni pun menarik. Geng-geng 'adik-adik;..hehe pun dalam FB statusnya bola sepak. Maknanya mereka turut mengambil berat tentang bola sepak. Eh ada kawan  "adik-adik" ke?? Alah kan ramai kawan-kawan masa belajar dulu-dulu kat universiti. Napa ?? Uols ingat adik-adik tak minat bola?? Memang tak minat pun, kami minat Safiee Sali..haha. Mampu??

3) Pelajar-pelajar Imasshah yang sah-sah kaki bangku dan bukan mat bola. Setakat tahu baca buku. Pun sibuk bercerita nak menonton perlawanan malam ni. Sibuk bercerita, bla, bla, bla, pertahanan longgar la, napa tak masukkan APEK la..Haish, seronok dengor deme bercerita.

4) Pakcik den yang koje peneroka nun. Sibuk sehari di ladang, sempat lagi sms pasal perlawanan malam ni. Ingat nak bagitahu pasal gotah naik harga, ghopenya pasal bola.

5) Mat bangla dan Indon. Hehe, ni tipu..kalau Piala Suzuki mungkin Indon akan tonton.

6) Pemimpin-peminpin negara. Baru je baca pasal Timbalan Perdana Menteri yang menyeru para pemain Malaysia supaya pemain bola kita bangkit memenangi perlawanan.

Kalaulah semua rakyat Malaysia mampu bersatu sebagaimana sokong bola kan seronok. Idok le bergaduh sana-sini kan. Kann.




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

15 GENTA RASA:

SoLy SoLicious said...

sy la salah seorg wanita penyokong fanatik harimau malaya !!
xkire, chelsea ka, liverpool ka, singa ka, harimau malaya tetap menjadik pujaan hati ^______^

Afida Anuar said...

Nak ulas pasal bola, saya tak pandai la shah, tengok je saya pandai la...

PS: Syukur.. malam ni KF tunjukkan kehebatan dia...;)

cucu umie said...

rasenya sekrnag nie semgt bola mula menghantui rakyat malysia..alhamdulilah...

fadhdeela said...

game yg menakutkan!!! menyakitkan hati pun ada jugak nie..

shida anwar said...

nak pitam tengok game mlm ni..tp harimau malaya tetap di hati..di mana bumi dipijak..

Heidi Shafiq said...

bile bergaduh.. dua2 pihak nmpk bodoh kan.. :)

Ezay Hadry said...

gugur jantung tadi tengok..takpe malaysia dah buat yang terbaik..cume tak sedia lagi masa ni..ada hikmah tu

adrenalina said...

semalam sanggup dgr radio sbb tv xder...hahaha

alif haris said...

hurmm betol2 ..
kalau lah boleh bersatu mcm bersatunye dlm menyokong bola sepak kan best .. huhuu

gadisBunga said...

nantikan ulasan GB pulak. hew hew hew...

luahfikiran said...

SALAM,
BETUL, BETUL ! KITA MESTI BERSATU ! AGAMA KITA PUN SURUH KITA BEGITU !

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

FB pn penuh dok update gak kannn...

Alexandriana Alia said...

sukan bola sepak mmg boleh menyatukan semuaaaaa!

that y piala bola sepak pun kita sebut Piala Dunia.

NzA said...

aman la negara kalau selalu brsatu camni....

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
Jom Terjah entry terbaru ??
tip rendahkan lowered kereta

kita kena bulat tekat saling berpadu moga terus maju dan kukuh

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget