WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, July 30, 2011

RAKYAT MALAYSIA KINI 28.3 JUTA

Malam tadi Imanshah godek-godek beberapa portal berita dan terjumpalah fakta yang sangat menarik iaitu berkaitan dengan jumlah penduduk terkini di Malaysia menurut Bancian Penduduk dan Perumahan Malaysia 2010. Berikut fakta bernombor yang telah Imanshah rumuskan dari petikan tersebut :

JUMLAH PENDUDUK MALAYSIA 
28.3 JUTA

LELAKI 
14.56 JUTA

PEREMPUAN 
13.77 JUTA

NEGERI PALING RAMAI
1. SELANGOR 5.46 JUTA
2.JOHOR 3.35 JUTA
3.SABAH 3.21 JUTA

NEGERI PALING SEDIKIT
1.PUTRAJAYA 72, 413 RIBU

PECAHAN MENGIKUT ETNIK
1.BUMIPUTERA   67.4 %
2.CINA  24.6%
3.INDIA  7.3%
4. LAIN-LAIN  0.7 %





TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

9 GENTA RASA:

eddy syrol said...

ooo..lelaki ramai ek sekarang (~_~)

bacalah http://eddysyrol.blogspot.com/2011/07/kecil-lagi-nak-solat.html

cucu umie said...

kalo tidak silap ayie pada tahun 2016 @ 2026 malysia akan digelar sebgai negara tua oleh unesco kot sebb 10% yg menduduki negara malysia adlh warga tua..

Kakzakie said...

Kalau dalam ramai begitu yg baiknya dan hidup selesa melebihi 90% sudah dukup baik buat bangsa kita....

MAT SOM said...

Jadi kata org anak dara lebih ramai dari teruna tak betullah. Lelaki lebih satu juta tu. yg belum ada pasangan Kenalah kahwin dengan orang Indonesia, atau Filipina nampaknya ni.

MAT SOM said...

OK saya Linkkan ke Facebook saya Entri Tuan ni.

PORUMAN said...

kt mane awk dpt statistik tu ye??? bg tlg bg aku website tu??? aku suke fakta cmnni..minat nat simpan...

gadisBunga said...

makin ramai penduduk malaysia kan?

iKhRam said...

Lelaki dah ramai hari ni.. jadi kembalilah menajdi lelaki sejati yang mampu membina negara bangsa yang lebih baik dan membangun..

bukan setakat lelaki sejati yg risau akan kekuatan batiniah semata-mata..

h A n Y S said...

aih? putrajaya tu bukan dalam selangor ke? dah diasingkan ke? hmm

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget