WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, August 23, 2011

INI KURMA JUGAK!!

Di satu petang, seorang lelaki telah berbuka puasa di restoren mamak kegemarannya. Ada satu dialog..

Lelaki Y : Ane, nasi beriani satu, milo ais satu.


Mamak : Siap.


Lelaki Y : Ok.


Lalu nasi beriani dan milo ais dibawa ke meja lelaki Y. 


Lelaki Y : Mau bukak puasa ni. Itu kurma ada ka??


Mamak : Ara, ara.. sakajap ya. 


Lelaki Y : Ok


Lalu mamak tadi membawa satu pinggan 'kurma'


Lelaki Y : saya mintak kurma, bukan daging masak kurma


Mamak : Ini kurma jugak


Lelaki Y : Adoi, mamak India ni tak faham cakap melayu la. Dia belajar kurma tu daging atau ayam masak kurma sahaja. (dalam hati)


Ini kisah benar!! Noktah




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

30 GENTA RASA:

missgee said...

hehehe..
Ane itu sangat lurus..
tak pernah makan kurma kot..
Tapi selalu makan daging kurma..
Errrrrrrrrrrrr...

Freaky said...

tu ayam masak kurma. ahahah :D

IMANSHAH said...

@Freaky

haha daging wei

cikgu isza said...

adehh.. mungkin dia panggil kurma tu tamar..
Cabaran Blogger Satu Hari Di Hari Raya

IMANSHAH said...

@cikgu isza

agak la kak

Citarasa Rinduan said...

kalau ayu gelak kuat2 ayu dikira NAKAL tak???

Qamaruls said...

kou cakap je yusuf taiyoob lain kali! haha

ILA HonEyBuNNy said...

hehe...minta lain dapat lain...kurma kah itu..hahahha

Mohamad said...

Macam tu pun ada ye.. betul jugak. Sebab dah ada nasi..

Latika.Dot.Dot. said...

wakakakakakakaka. ape nak dikate. dah nama pon aneyyy

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Itulah, lain kali sebut biar terang. haha.

Nasib baik dia tak bawak pokok kurma, lagi haru. ;p

hani@debumelukut said...

Hahahaaaa...Yusuffff touyuuub...bisik kat telinga mamak tu.

cucu umie said...

hehe..alamak mamak tu xsek kt malysialh abg iman.. dia tak thu kot.. dia thu kurma tu kalau dimasak dgn ayam and dging shje..hehe

Eazy Izzuddin said...

haha...
ane tu bukan dr Malaysia kot
xD

Afida Anuar said...

kisah shah la ni kan? kekekke...

mamak...daging masak kurma satu... dikasi nya kurma buah tu satu piring...heh~

Abd Razak said...

Kena sebut buah kurma kot..:)

khaifaiz said...

mamak india tu lawyer buruk sgt...

sue-ab said...

kena banyak sabar tu...

gadisBunga said...

depa panggil tamar kot. hehehe~

kakcik said...

Terkena dekat IS sendiri ke? :)

Ann Huda (Ate) said...

Dah agak dah apa yg dia akan beri.

Tul tu cakap GB mkg depa hanya tahu tamar.

IMANSHAH said...

@kakcik

ahah kak cik..kena batang hidung sendiri

hazlin nazri said...

jgn gelak kuat-kuat.. nnt batal puasa

juanita said...

haha...tapi betul la tu kurmak...aduhhaiii..mamak2

www.tetikusrusak.net

Adinda Amy Sensei said...

kurma satu!!

YUL said...

hahaha, tk bole blah mamak tu

adrenalina said...

Hahaha...bagi free atau kene byr "kurma" tu?

teringat kat member sorang ni.dia order roti canai tisu kat satu kedai mkn ...tapi makcik yg membuat roti canai tu terus pergi ambil kotak tisu...rupa2nya kat sini orang xtau adanya kewujudan roti canai tisu...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

aneeee itu lauk KURMA laa..ini saye nk BUAH KURAM yeee...BUAHHHH !!! *smabil hentak2 kaki...

NzA said...

nasi beryani mmg lawan nya dgn kurma.....he..

alif haris said...

hahaha ..
mamak memang kdg2 ta fhm bahasa :D

penah ari tu mintak mamak tu pinggan, boleh die blurr jew .. =,=

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget