WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, August 19, 2011

MOH KITA SAMBUT HARI MERDEKA

Pagi ini, di sekolah tempat Imanshah ngajor berlangsung Pelancaran Bulan Kemerdekaan peringkat sekolah. Warga sekolah biasalah idok pernah lepas dari menyahut seruan kerajaan dalam meriahkan sambutan bulan kemerdekaan. Anak-anak kite ni kena ajor deme, erti bersyukur berada di bumi Malaysia ni. Kalau nak dibandingkan dengan kanak-kanak di Somalia yang saban hari mati kerana kebuluran, sudah pastinya tberada di Malaysia adalah yang terbaik. Jom le kita layan gambo-gambo sambutan tadi.


Maleh sebenornya nak enterprame..dengan baju pink ha nampak. Tapi kena juga bagik ucapan, deme suruh nerangkan apa program sebulan ni. teman memang pantang. Pantang nampak michropone yop!!


Anak-anak teruna sedang menyanyikan lagu Jalur Gemilang dan Transpormasi Berjaya Rakyat Sejahtera. Idok le deme semangat sangat sebab pose kata deme. Adoi, anak-anak harapan agama, nusa dan bangsa. Semangat le sikit.


Ini baghu semangat dik oii..Kibor jangan ta kibor yop!!


Cekgu-cekgu pun same-same nyanyi. Jangan tak tahu dolu-dolu penyanyi pojaan ni. Oraite, nanti teman ceghite pulak program-program yang diadakan selama sebulan na. Jumpa lagi, selamat menunaikan solat jumaat bagi lelaki na.

Lupa, teman nak tanya, kome tahu ke apa tema hari kebangsaan tahun ni?? Ce citer, ce citer...






TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

17 GENTA RASA:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

wooooo seksi berbaju pink imanshah..hehehe...

shaliza khairi said...

terserlah ke'macho'an dengan baju kaler pink tu. hee~

gadisBunga said...

wah baju pink...i like! hahaha!

*err..baru nak pegi cari Jalur Gemilang nak taruk kat kete. ish ish...

MerLe said...

bersemangat semuanya~

NaeBlog said...

Salam,
Wah... dah lancar Bulan Kemerdekaan...
sekolah saya belum.

tema Hari Kebangsaan 2011, mesti ada 1Malaysia ...

Alang Ridhwan said...

wohoooo.. xde gimik ape2 ke? biasa la, diorang nyanyi slow sebab sahur tadi lauk X best kot.. cer bagi KFC skali, semangat 2 jadi lain macam...

NzA said...

SK akak senyap je thn ni..mcm xde wat pelancaran lak....

rasanya tema thn ni:
1 malaysia: transformasi berjaya, rakyat sejahtera.....

wow, pink colour...cute apa...hi...

khaifaiz said...

nampak meriah sambutan itu.. aku yg kat sini pun ikut meriah

adrenalina said...

wah ensem nyer cikgu berbaju kaler pink tu hehe..mesti bersemangat bg penerangan ttg aktiviti2 bulan merdeka ni...

adwafarahin said...

pink tu baju melayu die hehe smart2!

BM said...

teringat pulak zaman2 sekolah dulu
macam2 kena buat nak sambut merdeka ni...
huh..

Afida Anuar said...

Dah boleh buat baju raya dah tu;)

missgee said...

Kim salam ngan orang
yang pakai baju kaler pink :)

P/s: Selamat menyambut bulan merdeka..

alif haris said...

hehe .. pink gitu cikgu :D best2 ^^

selamat menyambut kemerdekaan ye ^^

IMANSHAH said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

jangan lah malu ai

IMANSHAH said...

@missgee

waalikum salam

Azmer Lias said...

best r cakap perak..
teman suke bebeno..kahkah :p

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget