WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, August 7, 2011

NAFSU SERAKAH


Pertama kali kot Imanshah post entri pasal juadah. Tengok lah nafsu serakah bulan puasa. Ini yang malas nak pergi Pasar Ramadhan. Nak tahu apa dalam plastik tu??

Nasi kerabu
Nasi putih
Telur itik gulai
Sup campur (perut dan tulang)
Ikan percik
Ayam golek
Air Jambu
Air Mangga..

Sekian, maaf membazir amalan syaitan. Akan habiskan.
Hehe untuk sahur sekali. InsyaAllah tarawih tak tinggal..Noktah!!



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

18 GENTA RASA:

Afida Anuar said...

Mak aiii...banyaknyerr!!!... ni makan tuk sorang ke?errr

eh eh..dah nak dekat buke sempat lg update!..selamat berbuka!..

bye!

HASNAH said...

uiii..tgk tajuk kemain lagi ye!! hahaha...biasa la, bila dah lapar, semua nmpk sedap!!

IMANSHAH said...

@Afida Anuar

hehe, makan sorang ni, habis pun..simpan untuk sahur, masak malas

IMANSHAH said...

@Afida Anuar

hehe, makan sorang ni, habis pun..simpan untuk sahur, masak malas

Azham Vosovic said...

fuhhh...selera besar ni heheheh

soffea said...

amboi cikgu.. sakan naa.. takpe. mesti habiskan ye :)

kaizen said...

len kali agak2 x abes tu leh hulur kat org sini... pos laju ek.. hehehe

latest entry Andai dia Jodohku & Bila Perempuan KENCING BERDIRI

aiman fanboy k-pop said...

astagha...bnyaknya.....passing kat sini satu.,.......sedapnya!!!tahan lama kew makanan sumew tuh sampai waktu sahur???

NuR si CiKGu RiBeNa said...

air mangga? menarik tuu. sini takde.

hehe..takpe..
ni leh simpan utk sahur sekali..
baru la tak membazir

asraf osman said...

nak sikit boleh??hehe

alif haris said...

bagus cikgu :)
tak mmbazir ..
dan tetap ke tarawikh walaupun msti keknyangan mkn tu kan hehehee

lillies said...

banyaknye makan...
sy tadi pun beli kuih punyela banyak, nasib baik ayah dapat abiskan...terlupa plak adik xde...tukang abiskan makanan...huhuhu...anyway, gulai telur itik tu mengancam la..nak ckit bole???hehehe...

insan_marhaen said...

Boleh makan sampai habis asalkan jangan terlelap masa terawih..

cikgu isza said...

itu sebab saya malas ke pasar ramadan..
kaalau masaj.. ala kadar jer..

Mohd Khairi Khadzir said...

fuuhhh ..ingtkn utk berbuka shj..klau utk sahur sekali xpe la..hehehe

cucu umie said...

abg iman makan ker apa tu??? huhuhu

YUL said...

dahsyat la kau bro, haha, aku tak pergi lg bazar ramadhan, busy ngn keje je, sedih

shetaq said...

Banyaknya...nasi kerabu mmg tak tinggal,kan? well, saya pernah sekali ke bazar ramadhan di bahau sini. terjumpa satu gerai jual nasi kerabu,pakej dgn ayam percik versi kelantan. memang terbaik lah.

apopun, sy lebih suka masak sendiri drpd membeli belah di bazar. ;-)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget