WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, September 30, 2011

CHEF WAN KRITIK MAJLIS PERSANDINGAN NORMAN- MEMEY



Redzuan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, meluahkan rasa kesalnya terhadap majlis resepsi perkahwinan pasangan Norman Hakim dan Memey Suhaiza yang dikatakan bagaikan model di majlis mereka sendiri.
Selebriti terkenal itu berkata di laman Facebook miliknya, Chef Wan Fan Club, meskipun majlis yang menelan belanja sebanyak RM12 juta itu berlangsung dengan jayanya namun kedua pasangan pengantin baru itu hanya berperanan sebagai peragawan dan peragawati di majlis itu.
“If u asked me for my honest opinion is just a wedding that Rafelessia organised to promote their Products non stop the entire evening as i expected too comercialised that it ruined the event for all the guests i have spoken.
“Both Pengantin just play their game since its being sponsored.There nothing wrong with that except it served the purposed to used the Pengantin as their so call model la,” komen Chef Wan di laman Facebook miliknya itu.
Selain itu, beliau yang merupakan antara 200 tetamu terpilih majlis berkenaan turut menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh serta tidak sepadan dengan kos tajaan majlis yang sangat mahal itu.
“Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.
“Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.
“So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12 miilion sponsorship is all about,” katanya lagi di laman web yang sama.
Menurut Chef Wan lagi, ramai media yang hadir di majlis itu memberikan reaksi negatif terhadap lagu-lagu gereja yang dinyanyikan, malah tiada doa selamat pun dibuat sedangkan majlis itu merupakan majlis perkahwinan pasangan Islam.
“Ramai Press tak suka Choir yg menyanyikan lagu2 gereja kawin ni kata mereka sedangkan ini Wedding org islam satu doa selamat pun tak buat and thema pulak Blacktie and evening dress glam habis.
“I am not sure about the choir song gereja ni even though i heard because i sendiri tak tahu apa itu song gereja for wedding. That what the press upset about. Aiyo mesti controversial lepas ni lah. Kita baca la media nanti,” tambahnya lagi.
Chef Wan menyimpulkan bahawa majlis tersebut bukanlah merupakan majlis perkahwinan Norman dan Memey, namun ia lebih kepada majlis keramaian Rafflesia bertujuan untuk mempromosikan barangan kemas mereka dan ‘menenggelamkan’ pasangan itu.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

23 GENTA RASA:

peNulis SeNjA said...

ileks sudah gagagaa

ibuintan said...

senang2 dipergunakan ... nasibla

NzA said...

nasib lah ko labu....

delarocha said...

majlis sponsor... gitu lah

tunz said...

wah...ni baru chef wan..pas ni kuar lah komen chef 2 chef 3......kita tunggu apa kata org lain pulak..kita ni tiada dlm majlis tu kan....

siti murni said...

memang dengar alkisah wedding diorang berdua yang ditaja tu, tapi tak terasa langsung nak tengok majlis tu..meluatsss dgn abe norman...huhu...padan la chef wan update status gitu pun..

missgee said...

Majlis kawen paling
mengarut kat malaysia..

Pasangan bekas tangkap khalwat
diraikan dan disponsor
untuk tujuan apa????
Gilo ehhh!!!

Kalamhati said...

bab2 lagu gereja tu ambo sensitif..
bab baju nikoh tu lantak dorang la 12juta ke pe..dr globe ke dr mana..dunia artis mmg hipokrit jah..
at least ada unsur keislaman sikit

Ahmad Haziq Azlan said...

bestnya kawen free....

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hahaha...lawak laa kesian depa ni jadi MANGSA keadaan...

gadisBunga said...

saya kawin nak simple je. :)

hyz said...

x amek port pasal pkahwinan diaorg ni.. nyampah!!!

FaKArePa!n said...

pedas lagi berapi.. huhuh

Ezad Skytech said...

tak ambik tahu pun pasal ni..heee~

ade2mama said...

dye nk jeles sgt tu knpe??
asl ko kawen dlu xde sponser kweq heehe

cian dye eheh

Afida Anuar said...

macam2...

a'aaa, ada jugak tengok gambar gaun tu, macam gaun biasa je... dah la tak cukup kain!!errr

Azham Vosovic said...

hahaha, bagus CHef Wan.... benda ni dah jadi terlebih publisiti plak...

luqman zakaria said...

wohoooo!

BiQa HatmiN said...

bukan2 jer lah...macam xde feel je kawin macam tu..doa itu penting...tapi biasalah sponsor...doa je yang terbaik..

alif haris said...

ahaa tu dia semburan daripada chef wan ..
konklusinya.kawin tak yah nk grand sgt

akuzle said...

of all the 'sampah-sarap' reports by all the media, juta2 sponsor yg fenin den nk dgr n baca; baru ini yg kasik den lega sikets. tqvm, chef wan!

Afzainizam said...

pergghhhh terlampau grand pun orang tak suka... terlampau ringkas pun orang mengata...

tapi jgn dipergunakan orang sudahlahh

Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
stesen minyak dan petrol pilihan anda

ckLah said...

Siapa yang kawin tu?

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget