WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, September 7, 2011

HIDANGAN SPEGHETI AIDILFITRI TERKEJUT

Petang semalam dapat SMS dari beberapa orang pelajar tingkatan lima.

"Cikgu, kami nak datang beraya rumah cikgu, lepas kelas persediaan malam. Jam 10 malam kami sampai.."

Erk, apa nak jawab ye.

"Eh cikgu tak ada lah, keluar janji temu dengan bakal tunang. Haha.."

Eh tipulah pulak. Makanya akhir sekali jawapannya positif.

"Baik, jemput datang!.."

Maka, seperti biasa, kepakaran agung yang dimiliki dan satu-satunya resipi yang udah dan Imanshah sudah agak mahir tak lain  tak bukan spegheti. Hehe, orang Pantai Timur pun terrer masak spegheti bagai. Klong, klang, klong, klang akhirnya siaplah speghetinya. Tara..


Imanshah namakannya sebagai Hidangan  Spegheti Aidilfitri Terkejut. Haha ok dak namanya? Bukan apa, notis kehadiran sekejap sangat kan. Haruslah terkejut dan resipi campak menyampak namanya. Mana dan sahaja apa-apa yang ada dalam peti ais.  Apapun, budak-budak tu cakap sedap. Tak tahu lah kot-kot ayat menyedapkan hati dan perasaan.

Seperti biasa ayat sebelum pulang. 

"Cikgu duit raya.."

Pengsan 3 minit. Hehe..




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

34 GENTA RASA:

Cik Asma BLuppy said...

pengsan 3 minit je? hehe

scrlettfr said...

salam aidilfitri ckg...
adehhh... tgk air botol yang sangat manis itu yg xtahan... tension tul... trend zaman skrg erk... heheheh...

spageti tu nampak sedap la, ckg... dun't worry la...

xpe pengsan 3 min jer... hehehehe..

Afida Anuar said...

Wahhh...nampak pn memang sedapp tuh. 3 minit je? lepas 3 minit duit raya pun melayang..kekekeke

Citarasa Rinduan said...

cikgu mmg hebat..
ayu mmg tak reti kalau buat s,geti.. hehehe

Abd Razak said...

Salam cikgu...

Lepas pengsan 3 minit dia orang pun lupa nak minta duit raya erk!

MR. SYAH said...

wah nampak macam sedap.. mesti ramai anak murid cikgu yg datang.. tu yang pengsan tu.. haha..

Cheq Sue said...

:) sedap je nampak..

kakcik said...

Mujur tak pengsan 3 hari 3 malam!

Petang semalam, kakcik pun masak spaghetti dan puding karamel lagi. :)

gadisBunga said...

jom kite bertukar2 spegeti nak? huhuhu`

abu muaz said...

jangan la pengsan ... bagi je, adalah tu Allah gantikan yg lain, he, he

Edy Zaidi said...

nak datang rumah jugak la...request nasi impit boleh?hahaa

cheqna said...

wah..beshnyer pandai masak...err...jadi calon boleh??
huh..pengsan 6 minit =)

NzA said...

nk raso jugoklh....mesti sedap...

nasib 3 min jah....he..

AfiQ said...

amboii.. tgk gaya cam sedap.. heheeh.. tang duit raya tu yg best tuh.. hhaahha..selamat hari raya.. ^_^

yatie Awang said...

wahhh...bestnyeeee...dapat cikgu macam ni, nanti kakak nak g raya gak rumah Iman k hahaha, nak rasa spegeti

FasiHaH SupiaN said...

hahahahaha kami2 yg dah beso gajah p umah cikgu2 pun minta duit raya gak.keh3

Rinna said...

Boleh ke rumah cikgu cara terkejut dan dpt makan spegetthi terkejut bleh ker? :))

::FAIZ FARISH:: said...

nmpk lazat

sahromnasrudin said...

cikgu, kuih akok mana??? heheheeee

luahfikiran said...

SALAM SYAWAL,
PANDAI MASAK RUPANYA ! NANTI LF SMS NAK BERITAHU NAK DATANG !

nyanyisunyi said...

Yang terkejut2 tu lagi best tau..

khaifaiz said...

aku pun nak sms aku nak datang beraya kejap lagi

nabilah_2908 said...

kira ok la adajuga bahan2 dalam peti ais tu...buatnya kosong...? huhu...

dpt ke budak2 tu duit raya...? hehe...

belog|amiyo said...

wey sedapnya.. aku nak pisang tu je.. haha

ziraziz said...

hidangan spagetti aidilfitri tu nmpak sedap...kalah Mat Gebu kalau cm ni :P...

adrenalina said...

sedapnya..kalah chef two...

- abdul hadi abdul muti - said...

haha
rajin pulak cikgu nak masak?

alif haris said...

yg mkn mesti terkejut jugak kan cegu haha

NaeBlog said...

Pengsan 3 minit? Haha...
Nampak sedap... :)

Azzam Yani said...

bestnye...selamat ari raye ckg...=)

cikgu isza said...

kalau akak datang mesti len pula nama resepi tu..
spagetti terkujat..
:D

Dinas Aldi said...

Terer masak teruna sorang ni, bertuah la bakal orang rumah nanti :)

Siap pengsan 3 minit tu, kahkah!

Afzainizam said...

lepas raya ni aku simpan stock magie segera ajerrr tak adec spegeti pasal tak reti nak buat

------Salam Aidilfitri-------
semoga kesalahan dimaafkan, silaturrahim kekal erat
buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
lepat pulut vs lonting jawa

amna said...

nom3.. sedap tue ^^
bese orang makan bihun goreng.. kentang goreng.. tuje~

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget