WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, October 19, 2011

CIKGU JANGAN KAHWIN


Assalamualikum W.B.T

Seingat Imanshah, minggu lepas berbual-bual dengan seorang pelajar Tingkatan Lima. Isi perbualan seperti biasa soal akademik, persahabatan, masalah hidup dan sebagainya. Pelajar-pelajar Tingkatan Lima selalunya bila hujung-hujung ni selalunya kita buat kawan lah. Mereka pun tak segan silu bercerita masalah yang dihadapi. Isi perbulan kami berbunyi begini.

Pelajar  : Cikgu, bila agaknya cikgu nak menamatkan zaman
hidup seorang ( ayat macam orang tua pulak )


Cikgu   : Kenapa ?? Ada calon kah ?

Pelajar :Eh ke situ pula cikgu. Dah sesuai sangat dah cikgu kahwin ni.

Cikgu   : InsyaAllah, ada jodoh sampai lah tu. 

Pelajar : Erm, cikgu nak tahu ?

Cikgu   : Tahu apa?

Pelajar : Budak-budak lain cakap lah kan. Bukan saya. Ada yang lebih suka cikgu bujang terus. Kalau dah kahwin nanti masa untuk kami dah tak ada. Siapa lah nak ajar hoki, bahas dengan jaga koperasi siang malam. Lagi satu kalau hujung minggu kami boleh tumpang tengok EPL. Kalau kami dah habis sekolah, sekali  sekala datang menziarahi sekolah, kami tumpang tidur  rumah cikgu !!

Cikgu : Ada juga yang tak bagi aku kahwin ye !!

Nama pun budak kan. Fikir pasal kepentingan mereka je. Jangan risau, saya akan kahwin juga !! Maaf, sekali-sekala bercerita pasal kahwin dan jodoh !!





TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

42 GENTA RASA:

Alang Ridhwan said...

salam cikgu. sila kahwin. takkan la nanti cikgu nak tengok ex-student timang anak dulu? peace yawwwww!

IMANSHAH said...

@Alang Ridhwan

takkan biarkan kau kawin dulu..haha

Adinda Amy Sensei said...

ehemmm eheeemmm...

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Sensei

berdehem pulok

cheqna said...

hehehehehehehehehe
kahwin cikgu....jangan diamik pot sangat kata2 budak2 tu hehehe

Miss Sunshine said...

hihi.. kelakarlah srudent cikgu tu...
sampai hati sanggup tengok cikgu die bujang ye..

hehe, cikgu.. Saya doakan cikgu kahwin cepat ye.. AMIN!

Adinda Amy Sensei said...

sakit tekak laa...huhu~~~

Adinda Amy Sensei said...
This comment has been removed by the author.
ain fathihah said...

hahaha. ramai syg cikgu ya. sampai hati nk cikgu depa membujang sampai tua.

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Sensei

ooo makan ubat batuk na

::FAIZ FARISH:: said...

cikgu kesayangan plajar

NeoBalanoCarpus said...

dlm diam ada kot student pompuan minat Cg. ni.tu pasal cakap xyah kawen..ehem3...

Kakzakie said...

Dengan cikgu bujang biasanya anak-anak murid memang manja dan sayang. Bimbang kehilanganlah tu.

Anak-anak... mana boleh cikgu tak kawin itu tak ikut sunnah rasulullah tahu.

kakcik said...

Semoga mendapat pasangan hidup yang saling melengkapi dalam setiap ketika. :)

Sekamar Rindu said...

salam...

hehehe..cikgu pun x gak timang anak..:)

Lelaki Ini said...

hahaha..
wah..
ramainya syg cikgu!

nabilah_2908 said...

agak comel gak jwpan ank murid tu..hehe :-)

gadisBunga said...

bila nak kawin awak? :D

MR. SYAH said...

baik cikgu kahwin sekarang.. hahah.. kalau jodoh cikgu akan kahwin jugakan..

NzA said...

aduyai.....teruk la kalau mcm tu!!!! kesian cikgu tu ye anak2..kalau cikgu iman kawin pn cikgu ttp cikgu.......

PCL n mmD said...

cikgu bagus mesti studen syg...

DaHLia said...

haaha xsesuai betul laa budak2 ni..
baca dek calon cikgu Iman ni kang... kecik hati...

anyway, sesuai sangat dah tuuu..

che mid said...

Salam, ramai sgt ke calonnya cikgu, tak reti nak pilih yang mana satu..

nyanyisunyi said...

bila dah kawen mesti Imanshah rasa menyesal....










MENYESAL Sebab kawen lambat.

hehehehe

tunz said...

selamat pengantin baru cikgu iman...opssss silap la pulak...belom lgi ea....x pe...kalau dah jodoh x ke mana

MerLe said...

hehe...biasa la budak2...

FaKArePa!n said...

la..cikgu x kawen lagi rupanya...

Miecyber said...

Sayang anak murid kat cikgu diyer....

Warga Afrika Timbulkan Masalah
Taman Negara Package
Travel Online Shopping

bella luna said...

eh2,cam aku mase sekolah lu,.ade sowrg cikgu nie bujang and aku rapat ngan die,dlm hati selalu je aku doa die lmbt kahwin sbb aku takut bile die kahwin nanti dah tak de mase ngan aku,.hehe,tapi sampai skrg cikgu tu masih bujang, mesti ada yg otak cam aku yg doa tak bg cikgu tu kawin,sbb tu tak kawin2,hehe.papehal aku doa harap2 cikgu tu n imanshah pun cepat2 dapat jodoh n kahwin ye(:

Kalamhati said...

tak lama dh tu rasanya..hehe

h A n Y S said...

haa..macam nak dekaaaaat je..hehe
nanti jangan lupa jemput ye cikgu..saya suka datang kenduri kawen makan nasik minyak ni..hehe

hafiz hafizol said...

yela cikgu.. cikgu jgnlah kawen lagi..

Pasni lau cikgu kawen mesti cikgu dah takde mase nak tulis entri dah..

mesti cikgu dah jarang masuk blog saya n komen entri saya..

t saye rindu kat cikgu taw cikgu.. okbaii..

hahahaha...

Nampaknye Cikgu memang cikgu kesayangan pelajarlah.. kim salam kat pelajar2 cikgu ok..

mesti time hari guru dapat banyak hadiah kan cikgu?
sebb tu saya pun nak jadi cg tapi saya x ada reziki..

(pnjg pulak aku membebel.kbai )

Rtp Farra Arisha said...

mungkin sudah sampai seru untuk kmu bernikah, cikgu. hehehe.

~SaL IjOu~ said...

kawen jgn x kawen~ ^^

missgee said...

Sama lerrr..
Saya pun akan kawen jugak..
hahaha..

IMANSHAH said...

@NeoBalanoCarpus

sekolah lelaki bro

IMANSHAH said...

@gadisBunga

awak kawen dulu

IMANSHAH said...

@FaKArePa!n

hurm, belum lah

nur aisya humaira said...

syg benor ank murid kat cikgu die...:)

sarah hanafiah said...

haha cikgu jgn kawen dulu kawen kemudian ^^

Afida Anuar said...

shah baik sangat kot dengan anak2 didik ni, tu yang depa sayang tu, takut nnti kalau dah kawin, kasih syg kat depa makin kurang...gamaknyer la...

tapi...mana la tau kan, lepas kawin, kasih sayang kat depa makin2 bertambah2...klu datang rumah dapat makan sedap2 hasil air tangan bini, nak lepak rumah tengok EPL pun bini tak kisah pasai bini pun layan EPL jugak.. hahahah..

moga2 dipermudahkan urusan jodohnya..

Zul Fattah said...

InsyaAllah.. abe shah akan jumpo dgan jodoh yg sesuai..
semoga perkahwinan itu nanti menjadi yg sunat..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget