WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, October 28, 2011

"RIVAL" STAR-MCKK

Hari ini, pagi-pagi lagi Imanshah dan dua orang rakan guru sudah berada di The Malay College Kuala Kangsar (MCKK) membawa seramai 80 orang pelajar tingkatan tiga untuk menyertai program lepas PMR MCKK-STAR yang diadakan di Kuala Kangsar. Pada minggu lepas deligasi dari bandar diRaja telah berkunjung ke Ipoh, dan pada hari ini merupakan kunjungan balas kami pula. Beberapa siri perlawanan persahabatan telahpun diadakan. 


Perlawanan pertama merupakan pertandingan bola keranjang. Sememangnya MCKK merupakan jaguh dalam acara ini dan memilik ramai pemain bertraf bintang. Kami tunduk mudah 8-42.


Perlawanan ke dua pula melibatkan perlawanan hoki. Pasukan hoki perlu menang bagi menebus kekalahan pasukan bola keranjang. Dan akhirnya walaupun hanya keputusan tipis, ianya cukup bermakna apabila menang 1-0.


Ini pula perlawanan bola tampar. Perlawanan dilangsungkan dalam tiga set dan STAR menang 21-18, 21-16 dan 21-15. Kedudukan menjadi 2-1.


Program diakhiri dengan perlawanan bahas dengan usul berbunyi " Penerbitan filem berunsur tahyul wajar diteruskan" dan STAR bertindak selaku pembangkang. Walau bagaimanapun tidak ada penghakiman terhadap perbahasan ini. Apapun kedua-dua pasukan telah berjaya mempertontonkan perbahasan yang bermutu.

Sememangnya STAR dan MCKK merupakan "rival" sejak dahulu lagi. Dengan adanya program seumpama ini, Alhamdulillah, persahabatan antara ke dua-dua sekolah ternama di Perak ini dapat dieratkan walaupun untuk kesekian kalinya, kami tetap "rival".



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

20 GENTA RASA:

EE said...

aigoo x leh jumpa.now i'm at Kuala Kangsar.lmbt nau gtau...

IMANSHAH said...

@EE

tak sempat nak update..baru je ada masa

haniekunie said...

ttbe teringat time sekolah dulu dok layan rugby games. banyak la sekolah2 lain yg dtg sekolah kite.

Rozuan Ismail said...

alamak,MCKK sekolah yang aku cintai =)

IMANSHAH said...

@Rozuan Ismail

haha biasalah..big school tu dah nak runtuh dah

cucu umie said...

2 sek hebat..

gadisBunga said...

rival rival gak, member member gak kan?

bella luna said...

ni la masalah budak SBP, padahal sebab nama sekolah je jadi rival,.tapi rival untuk akademik tak pe la kowt,.MCKK mmg power bab basketball,mmg tak pat disangkal,.

a d i n said...

tade masalah pun, rivalry is good for it's own reason, =)

Afida Anuar said...

Rival pun rival la... jangan bergocoh bertumbuk sudah la.. haha;)

kakcik said...

Teringat kenangan 'dolu2', pernah 'berkawan' dengan budak MCKK! ;-)

kella said...

salam singgah sini.. =)

Suhami Ahmad said...

wah...sonotnya.....dpt bawak anak murid jenjalan

NzA said...

program yg bagus selepas exam...

faizal mohd said...

tahniah cikgu imanshah. hebat! :)

Syazwan Che Deraman said...

MCKK memang top basketball.
hehehe.

NasZ said...

suka main bola keranjang dulu. anyway, memang rival ek? hehehe.

Zul Fattah said...

hoho.. lamo x join game cam ni.. haha.. apa2pun smoga STAR dgn MCKK lebih rapat dan sama2 maju..

a kl citizen said...

ya... rival sejak akak bersekolah lagi dulu

sahromnasrudin said...

aku suka main band masa sekolah dulu huhuhhh

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget