WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, October 22, 2011

SAYA ORANG TAIPING, BUKAN FILIPINA MUI


Ini silibus sejarah Tingkatan Lima berkaitan dengan Birokrasi Barat dan Nasionalisme di Filipina. Tak tahulah sama ada betul pelajar yang tulis atau sengaja orang lain tulis untuk jadi bahan lawak di facebook. Kalau betul merupakan jawapan pelajar. Imanshah sangat sedih , sebab mata pelajaran sejarah semakin hari semakin menjadi tidak penting kepada para pelajar. Apapun layan, sebagai hiburan hujung minggu.



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

23 GENTA RASA:

ain fathihah said...

saya percaya ada pelajar yang seakan mempermainkan subjek dan jawab macam ni. masa saya praktikal, kawan saya ajar sejarah & dapat kertas ujian Sejarah yg dijawab dengan cerita Harry Potter.

Citarasa Rinduan said...

sangat2 sedih bila baca jawapan gambar tersebut..

cikgu, sekarang nie budak2 belajar sejarah hanya utk lulus sahaja...

macamana lah mereka nak sayang dan bangga akan negara mereka?

IMANSHAH said...

@Citarasa Rinduan

saya setuju dengan ayu..susah nak cakap tambah2 bangsa CHA YA NUN ALIFF

Dinas Aldi said...

Betoi la dik, akak pun sedih bila students jawab tah hapa2 dalam exam. Terkedu dibuatnya.

Zul Fattah said...

haaha.. dulu pernah jugak jawab exam cam ni.. tp subject biology r.. mengamuk cikgu klas masa tu.. hehe..
sabor je la..

Muhammad Adam bin Roslan said...

seriously, saya rindu sejarah!!!

sonata anak kancil said...

masa ni main2 lah jawab soalan sejarah - tahun depan WAJIB LULUS - baru tahu langit tinggi rendah -

IMANSHAH said...

@sonata anak kancil

tulah kak hajah..

Ini Kisah Tia said...

tak mustahil .. tapi betullah , student sekarang dah ramai merungut tak boleh bawa subjek sejarah ..

ini tutorialnya : Tutorial Fan Page Facebook yang Lebih Style

IMANSHAH said...

@Ini Kisah Tia

thanks tia

Azham Vosovic said...

kah kah kah...

beraninya pelajar ni kan?

hehehehehe

missgee said...

Harap2 tue gurauan
aje kat fesbuk..

Jawapan main2..
Kesian kat guru sejarahnya..
hurmmm

gadisBunga said...

saya pulak...ada jenis sejarah yg saya suka. ada jenis sejarah yg saya tak suka.

FaKArePa!n said...

aduh.. berat nanang kalu gini.. haha

Afida Anuar said...

gurauan je kot ni...errr..pujuk hati.

tunz said...

fuh..makin berat cabaran tugas seorg guru2 sejarah

cikgu isza said...

cikgu imanshah..
jgn kata sejarah negara luar..
yang lagu negaraku pun deme tak hafal..
bila keluar soalan..
baru terbongkar rahsia..

kasihibu said...

aduhai puas akak gelak nih..keluar airmata gelak ni..
tp sedihlah kenapa ramai yg tak suka sejarah
akak sangat suka sejarah

Ann Huda (Ate) said...

Kalo Ate cikgu budak ni...Ate pulas2 telinga dia...Tak tahu jawab jangan lah jadikan joke. Suka2 nya main2. (Marah ni, pasal Ate suka matapelajaran sejarah dan Ate sgt ingat fakta ttg Jose Rizal walau telah puluhan tahun meninggalkan alam persekolahan)

nabilah_2908 said...

mungkin ianya sekadar hiburan.... :)

cucu umie said...

ayie rase mcm ad orng yg tulis bukan pljar deh.. hermmmm bukn hnye ingn menjadi bhan lawak shje kot abg imanshah..

Cheq Sue said...

so par...x pernah jumpa yang tulis camni dalam kertas exam sekolah... tapi ada jugak yang tulis..
"Maaf cikgu, saya tak tahu jawab"

Dah banyak jumpa, pelajar belajar untuk dapat sijil berhenti sekolah aje...bukan untuk lulus pun... X minat belajar, tapi dipaksa. Lulus x lulus belakang kira..
Sedih...

aimie amalina said...

huuuuuu
sy org Taiping jugak
hehehe

ayooo..sejrah kot!
peveret tuuuu
hhehehe

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget