WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, October 1, 2011

UBAH STATUS BERKAHWIN KEPADA JANDA


Pada satu hari, Nenek Tijah telah didatangi oleh cucunya Amin dalam keadaan tergopoh-gopoh.


AMIN : Nenek-nenek, atok dah meninggal tadi. Atok jatuh pokok sukun kat kebun tadi. Orang kampung dah tolong bawakan arwah ke hospital.


NENEK : Apa ? Kenapalah kau mati cepat sangat atoknya. Tinggal aku sebatang kara. 


Sambil menangis, Nenek Tijah meminjam telefon bimbit Amin.


NENEK : Bak sini nenek nak pinjam telefon bimbin kamu.


AMIN : Nenek nak telefon saudara mara ke?


NENEK : Nenek nak buka FB sekejap. 


AMIN : Nak buka FB buat apa nek. Jom lah kita ke hospital pergi tuntut jenazah atok.


NENEK : Nenek nak ubah status BERKAHWIN kepada JANDA kejap . Huwa huwa..sob..sob..


Imanshah : Sekadar hiburan semata.




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

17 GENTA RASA:

Cheq Sue said...

Hk dalam paper tu betul ko?

MR. SYAH said...

yg suratkhabar tu betul ke cikgu?

Saiazuan said...

hmm cian nenek tu

ckLah said...

Aduhai....



***Jaga-jaga ya Shah....

sobri yaacob said...

ha.ha..
btul ke?
kalu btul pun..
2 namanya teknologi.. :)

Omar said...

Terlebih teknologi nenek tu... Haha

ibuintan said...

hahahaha... Iman dah add lom nenek tu? bukannya apa untuk tolong carikan jugak!!

Eazy Izzuddin said...

adoiii...
hahaha
xD


Jom Join MyContest =) : Contest Annouced! Mak Aih! Contest Blog Eazy Izzuddin ?!

Akmal Izzah Alias said...

huhuhu.. tu nama nya teknologii

FaKArePa!n said...

celik IT betol nnek ni.. hahah

tunz said...

zaman cyber kn

yo87 said...

Banyak betul info menarik dan berguna dekat sini. Thanks. Nasihangit dah linkkan blog ni. Kalau tak percaya, boleh check dekat sini.

http://nasihangit.blogspot.com/

Nanti share lagi yer info yg menarik. Hehehe :D

cikguden said...

macam tu la pulak

QasehCinta said...

adeh...hahahaha..^_^

Afida Anuar said...

tak menyempat nenek.. isk.

NzA said...

aduhai......

syazwan tahir said...

haha.....very funny..biase la nenek2 zaman fb kann. :D

enciksyazwanpunyablok.blogspot.com

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget