WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, November 2, 2011

AKU LELAKI GARDENIA

Pukul tiga pagi..
Siram pokok bunga..
Eh eh silap, bersiaran dari satu sudut di ruang tamu, kugagahkan mata, kutabahkan hati menyiapkan ini.



Entah mengapa, kemalasan menguasai diri semenjak dua menjak ini. Namun, aku kuatkan diri jua. Eh markonah, kalau kau tak siap menanda, nanti kau yang siap !! Kau jawab lah pada kerajaan Malaysia?? Kau dibayar gaji untuk apa ?  Maka , jam tiga pagi pun tiga pagi lah. Bersunyi-sunyian sendiri.

Di temani cengkerik, malam..

Ditemani sayup-sayup salakan anjing..

Sesekali kedengaran mat rempit berlumba di jalanan..

Namun, yang penting, ini ha penemannya..

Sebuku roti gardenia dan secawan teh. Eh cawan pun nak juga cop Gardenia. Memang aku  lelaki gardenia.






TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

29 GENTA RASA:

iKhRam said...

tanda jgn tak taanda..
huhuhuh

Awan Biru said...

Banyaknya kertas tu Cikgu.
UUUU... Gardenia, sedap dimakan begitu saja. Hehehe...
Selamat bertugas cikgu.

hani@debumelukut said...

wahai lelaki gardenia,
kalau ngantuk tido dulu, bangun nanti teruskan menyemak kertas tu..

Citarasa Rinduan said...

heheheheh.. sesekali layan luahan hati teruna...


mmg ngammmmmmm
sekarang nak ucap selamat pagi cikgu..

Afida Anuar said...

alahaiii... cukup ke sebuku roti tu shah? kalau saya kurang2 mau 2 buku.. he he;)

kakcik said...

Roti gardenia terbaekkkkk! :)

cheqna said...

kehkehkeh
statement tak boleh blah....=)
kelik ko raya aji ni??

Yatie Awang said...

cantiklah gelar tu, hadiah roti ke? nak juga...

dah akhir tahun ni, cam na pun kena siapkan juga tau hahahha

Cheq Sue said...

berkenan dengan mug tu la...cute!

AfiQ said...

gigih seorang guru! hahaahah... bagos2...

ed shokolath said...

hanya mampu makan roti kering je... :)

Zul Fattah said...

ada maksud lain ke disebalik "lelaki gardenia" tu?
kerja cikgu.. nampak senang dimata, tp yg menanggung.. cikgu saja yg tahu

hafiz hafizol said...

Jangan tension2 taww..

T kecian anak murid cikgu dapat markah tension..

hahaha..

gudluck..

faizal mohd said...

cukup ke roti seketul tu. hehe :)

ain fathihah said...

saya pun ada mug serupa tu jugakkk! hehe

che mid said...

Dei.. itu markah jangan kasi kurang k...kita minum dulu!

gadisBunga said...

nak saya buatkan french toast? :D

::FAIZ FARISH:: said...

take care

Hanih Borhan said...

Roti gardenia butterscotch sedap gila...sekali bukak tu, memang habis terus! :D

abah khalisha said...

pehhh inilah guru yg kita cr selama ini..hehehhe..leh menang award ni

NzA said...

pukul 3 pagi mimpi akak dh masuk bab ke 3....he.he.he....

Ann Huda (Ate) said...

Ala dik, Adik Ate yg dah ada isteri dan 2 anak pun menanda kertas peksa sorang2 ditemani salakan anjing pukul 2 @ 3 pagi. Tulah pengorbanan cek gu kan :). (Masa belum ada anak dulu, dia 'paksa' isteri dia tlg kira markah. Hehehe.)

Pssst..mana dapat mug cantik gardenia tu?

Gen2Merah said...

itulah pengobanan seorag cikgu... dari siang membawa ke malam tugasannya..

cikgu isza said...

kita dah siap.. he3

ibuintan said...

menanda kertas sampai jam tiga pagi... key-in markah pun time tu juga yg lancarnya

tunz said...

jgn putus asa...teruskan perjuangan....

hawiz said...

rajin tol cikgu ni..hehe

Aien Not Alien said...

hai lelaki gardenia...


semangat seorang guru..^_^"

mammamiastrawberry said...

Awak Lelaki Gardenia..saya plak baru balik dari kilang roti Gardenia di shah Alam ikut lawatan sekolah ank...erkkk alas meja awak sebijik sebijon macam saya punya alas meja...hahaha

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget