WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, November 18, 2011

RUMAH MERAH PAHAT NAMA HATRIK PIALA AGONG

Salam buat semua. Imanshah nak berkongsi sedikit kejayaan rumah Imanshah dalam Majlis Anugerah Kokurikulum di Sekolah Bintang tempoh hari. Alhamdulillah, sepanjang tahun 2011, Rumah Merah (Imanshah merupakan penolong ketua guru rumah) telah berusaha keras bagi memastikan kejayaan bakal diraih nanti. Sememngnya di Sekolah Bintang, semangat rumah sangat menebal dalam kalangan pelajar dan guru. Apakan tidak kerana semua pelajar diasingkan mengikut rumah masing-masing. Terdapat enam bangunan asrama yang didiami oleh enam rumah yang berbeza.

Sesuatu yang unik di Sekolah Bintang, nam rumah adalah mengikut warna. Ada enam rumah di sini iaitu Merah, Kuning, Hijau, Putih, Hitam dan Biru. Dan untuk pertandingan antara rumah tahun ini tiga piala dipertandingkan iaitu Piala Pengetua, Piala Presiden dan Piala Agong.

Untuk Piala Pengetua, pemarkahan adalah berdasarkan pertandingan sukan dan koko akademik antara rumah seperti bola sepak, bola tampar, ragbi, hoki, bahas, debat, pidato, sepak takraw, kriket, ping pong dan banyak lagi. Manakala piala Presiden pula merupakan pertandingan yang melibatkan sahsiah, kebersihan dan keceriaan asrama, akademik pelajar serta kepimpinan. Manakala dalam pertandingan Piala Agong, markah bagi ke dua-dua piala akan dicampur untuk mendapatkan piala Agong.

Dan sesuatu yang menarik, Rumah Merah telah mensasarkan untuk mendapatkan ke tiga-tiga piala pada tahun ini. Pelbagai strategi telah diatur dan dibuat untuk memastikan ketiga-tiga piala dapat diraih. Dan Alhamdulillah, pada tahun 2011, visi dan misi Rumah Merah telahpun berjaya. Dan sesuatu yang sangat mengembirakan apabila kami telah membolot ke tiga-tiga piala yang telah dipertandingkan.


Kelihatan 'house captain' sedang menerima piala dari tetamu kehormat.Inilah tiga piala yang telah dimenangi dalam Majlis Anugerah kokurikulum. Hidup Red Rouser !!


Para senior (Tingkatan lima dan empat) yang benyak menggerakkan aktiviti rumah merah. Kudos untuk House Capt, Ameen Ngarox yang telah mengetuai rumah merah dengan jayanya.

Sebenarnya pada tahun ini merupakan kali ke tiga berturut-turut Piala Agong menjadi milik Rumah Merah. Semoga barisan AJK baru tahun 2012, mampu mengekalkan kejuaraan yang diraih.TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

11 GENTA RASA:

Cheq Sue said...

zaman sekolah dulu dok rumah merah jugak, musytari...

Bapak said...

tahniah

insan_marhaen said...

semasa belajar di sekolah Anderson dulu, IM berada dalam rumah kuning yang juga dipanggil rumah Sultan.

Kalamhati said...

tahniah!

~SaL IjOu~ said...

wah..terbaek.tahniah!~ =)

nazmi shaarani said...

cikgu sayang lg rumah biru tak?? dulu cikgu rumah biru kan... ;P

IMANSHAH said...

@nazmi shaarani

setahun je, 2003.haha

kasihibu said...

tahniah
seronok bergelar sang juara kan?

Aien Not Alien said...

tahniah...^_^"

NzA said...

Tahniah!!!!

Gen2Merah said...

tahniah buat semua pemenang...

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget