WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, December 20, 2011

BOIKOT GARDENIA, BELI MASSIMO??


Satu kempen melalui email dikatakan berleluasa dalam masyarakat tiong hua supaya memboikot roti Gardenia yang dikatakan dimiliki oleh taikon perniagaan Melayu, Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhari. Masyarakat cina diseru untuk membeli roti jenama Massimo yang dimilki oleh taikon gula, Robert Kwok. Kuat betul penyatuan masyarakat cina dalam membantu bangsa mereka dalam ekonomi.

Tak kisahlah roti Gardenia ada kaitan dengan UMNO ke, PAS ke, yang penting saya suka Gardenia. Sedap!!



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

21 GENTA RASA:

atuk said...

Assalamualaikum Imanshah

kuat sepakat mereka
Insyaallah.....kita pun boleh buat

Wassalam

azwa amani said...

gardenia sedap dimakan begitu saja~~~..

ermm, belum 1 malaysia lagi lah ni kalau roti pun berpecah belah.. :)

Ahmad Haziq Azlan said...

roti pon nak boikot ke?
apara...

Lelaki Ini said...

alamak cekgu!'sy selalu promote massimo..
adeyh2!'
kena beli gardenia la lepas nieyh!

Zara Nur said...

sy tak pernah mkn massimo..roti gak ek??ehehehe

Afida Anuar said...

Tu lah, saya baru je lepas beli gardenia ni, tuk sarap besok;)

delarocha said...

minat gardenia jugakkk

blog-tips-kurus said...

bila bace ni, bermakna massimo di rumah sekarang adalah yg terakhir bagi kami...

MAT SOM said...

Tkasih, baru tahu rupa2nya roti Gardenia milik Albukhari

Dinas Aldi said...

Akak pun suka Gardenia jugaks. Tak mo tukaq.

Muhammad Adam bin Roslan said...

hebatnya orang cina, kalau kita?? hurm.. ntah le.. :(

c'axoera said...

hahah saya ikut LELAKI INI tersuka macam massimo.. hheeheheh


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

nabilah_2908 said...

tak pernh rasa lak roti Massimo..

tp sama lah..sy pun suka Gardenia dari jenama roti yg lain.. :)

gadisBunga said...

politik punye pasal, roti pun jadi mangsa.

massimo takde waffle. heheh~

pakcik said...

diorang ni mmg dah lebih!! dah lama dah org melayu sabar ngan perangai diorang ni yg racist gila babi!!ni mesti sebab diorang bnyak sngat makan babi.si robert kuok ni dah dapat monopoli gula lebih dari 40 tahun takde sorang melayu pon bising!!bila melayu ade share 30% dalam business roti pon diorang nak boikot.perangai macam haram jadah!!

kamal azri said...

rati massimo ni tak sedap lah...aku makan rasa dia macam roti basi...sungguh tak enak dimakan begitu saja....

Uncle Don said...

mari ramai2 kita boikot massimo , robert cock kaki kencing, dia suruh semua orang cina boikot produk melayu, padahal babi nie kaya sbb kita..

Uncle Don said...

mari kita orang melayu beramai2 boikot roti massimo nie, robert cock nie kurang ajar perangai mcm anjing, mesti mak bapak dia x ajar dia, kalau dia nk jual roti dia jual jelah takpayah nk suruh org cina boikot produk org melayu , babi nie kaya pun sbb org melayu , dah tua elok mampos je!!!!

raffi said...

saya sokong, kita kena bagi pressure pada pengeluar roti massimo ni sebab diorang ni dah melampau sangat! marketing terlalu biadap. tak tahu limitation & sensitiviti rakyat malaysia especially kepada ummat Islam. kita tak perlu sabotaj, cuma boikot je(tak sokong). Kuasa sentiasa di tangan kita sebagai pengguna.

Politikus said...

Perkasa started this whole chain reactions...?

=====
Perkasa wants KFC chain to stay in Malay hands
March 17, 2011

KUALA LUMPUR, March 17 — Malay rights group Perkasa has urged the Najib administration to ensure that Kulim (M) Bhd, which controls the local franchise for the popular Kentucky Fried Chicken fast food outlets, remains in the hands of Malays.
At the same time, its president Datuk Ibrahim Ali also wants assurance that both Kulim and franchise holder, KFC Holdings Bhd, will not be sold off to a Malay-Bumiputera individual.

There was an earlier attempt at buying the majority stake in KFC Holdings recently but it came to naught.

“We heard stories that Kulim will supposedly be sold off to a non-Malay company, while some have also said that it will be bought over by a Malay-Bumiputera individual.

“However, the information is still unconfirmed... but whatever it is, we want it to stay in the hands of a Malay-Bumiputera company, even if it is sold to a Malay-Bumiputera individual we disapprove,” he told The Malaysian Insider.

The independent Pasir Mas MP added there was also talk that Kulim would be bought over by a politician from a non-Malay Barisan Nasional component party and a public-listed company.

“But this has not been endorsed, I have checked,” he said.

When asked if he planned to convey his views to Prime Minister Datuk Seri Najib Razak or Johor Mentri Besar Datuk Seri Ghani Othman on the matter, Ibrahim said, “No”.

“Even if we wanted to meet them, it will likely be difficult because everyone’s too busy. Perkasa and other Bumiputera-based non-governmental organisations will wait for a confirmation first.

“Once we get answers in black and white, only then will we decide what to do next,” he said.

Ibrahim was commenting on a statement by Johor Corp (JCorp) former president and chief executive Tan Sri Muhammad Ali Hashim on Sunday that he was privy to information that the firm’s current management had plans to sell its subsidiary Kulim.

Muhammad, who has served in JCorp for over 30 years, said he had obtained the information from a reliable source and expressed disappointment if the plan materialised.

He also said he hoped the decision would be considered thoroughly as Kulim was the main asset of JCorp and the Malay community, and its sale would likely invite strong opposition from Malay rights groups.

SilVerWings2011 said...

Masalahnya..roti massimo ada terbukti DNA BABI..tu pun nak makan lagi ke? Bagi umat Islam lagi baik Gardenia..lagi pun bawah Tan Sri Syed Mokhtar..depa ada badan khas halal sendiri..so..itu le sebenarnya..huhu

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget