WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, December 21, 2011

WANG KERTAS RM 20 AKAN DIKELUARKAN SEMULA




Kakitangan Bank Negara menunjukkan Note baru Ringgit Malaysia yang akan dikeluarkan pada Julai tahun depan.

Nampaknya mulai tahun hadapan, note RM 20 akan dikeluarkan semula. Kalau masih ingat sebelum ini note RM 20 Malaysia dah ditarik balik.


Ini note RM 20 zaman saya sekolah dulu.

Tak sabar rasanya nak menggunakan semula note Rm 20. 




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

12 GENTA RASA:

haney said...

masa kecik2 dulu, kalau dpt duit raya RM20 ni, heppi giler. sbb susah nk dpt & value RM20 tu sangat lah besar. heheehe :P

cucu umie said...

xpnh pgg note rm20..xsabar nk pgg nie..

IMANSHAH said...

@haney

betol2..kan macam pegang RM 50

susulemakmanis said...

eh yeke??xpernah guna duit Rm20 dulu2..xsbr lak nk tggu die kuar

IMANSHAH said...

@susulemakmanis

org2 lama macam saya je yang pernah merasa..hehe

azwa amani said...

amani tak pernah jumpa depn mata not 20 rggt lama tu.. :)

Citarasa Rinduan said...

yes... suka sANGAT abb not rm 20 keluar semula

Yatie Awang said...

cantikkan? tak sabar juga nak tengok duat baru

akak datang dari blog baru

Ahmad Haziq Azlan said...

zaman dulu saya kecik lagi, tak merasa nak pegang duit lagi...
huhuhuhuhu
tahun depan boleh lah rasa pegang not rm20 ni..

Dinas Aldi said...

Haghu sungguh. Dulu dah keluar, peh tu tarik balik, ni keluar balik pulak..

sonata anak kancil said...

bagus la...senang beri salam kokot...he3x - kalau tak, kena letak 2 keping duit merah!

Nur-nba said...

Terima kasih atas ucapan tahniah.

Tak sabar nak memiliki sendiri wang RM20 tu.. Tentu jadi rebutan waktu hari raya. Ayah saya suka mengumpul wang kertas lama.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget