WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, December 29, 2011

YOU RAISE ME UP

Assalamualaikum, video ini saya petik dari You Tube dan pernah disiarkan dalam blog sahabat blogger AZLAN THE TYPE WRITER. Menontonnya saya sungguh terkesan kerana saya juga merupakan seorang jurulatih sukan di sekolah. Tiap jurulatih ingin melihat anak didiknya berjaya, bukan untuk dirinya, tetapi untuk pasukan. Walaupun banyak wang, masa dan tenaga dihabiskan, namun bukanlah penghalang untuk terus berkhidmat. Moga semua yang menonton mendapat inspirasi dari video ini.




When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

20 GENTA RASA:

khairul akmal bin azman said...

kata2 semangat.
suke lagu westlife!

Afida Anuar said...

Moga mendapat inspirasi darinya... lagu bukan sekadar lagu..;)

klcitizen cikgunormah said...

Wah... Memang best . Sedih dan bangga berbaur :)

atuk said...

Assalamualaikum Imanshah

penonton yg baik...

Wassalam

Ahmad Haziq Azlan said...

syahdu tengok video ni kan.....


















#hoho
kenapa mesti link ke entri tersebut

azwa amani said...

tenet slow laa.. tak dpat tgok..tapi mesti best kan..sebab lagu ni best

MAT SOM said...

Imanshah

Org yg berdarah atlet lebih menjiwai mesej dan terkesan dgn video ini

mizmarmalade said...

Lirik lagu ni mmg sgt2 mendalam... Penuh makna :-)

khairul said...

utk berjaya jgn mudah berputus asa kan

♥ manje ♥ said...

video yg sgt menyentuh hati... ~

Panglima Muda said...

salam... buat cikgu

YOUsoF said...

MOTIVATED!! ;)

Khairul Azmi said...

nasib baik ada tisu...boleh cover air mata aku

sonata anak kancil said...

sebak...bangga dengan semangatnya

susulemakmanis said...

best lgu ni..=)

gadisBunga said...

kalau masa tgh down...dgr lagu ni boleh buat menitik air mata tau!

Kalamhati said...

lovely!..=)

Yatie Awang said...

dia punya semangat sukan yang tinggi,

Abah...bagi balik tangan Ita

hafiz hafizol said...

aku nyanyi lagu nie lagi sedap.. hakhak.. pelawok jee..

delarocha said...

sgt terkesan

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget