WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, January 27, 2012

JANGAN..MONYET!

Kalau semalam Imanshah menyiarkan kisah SANG KANCIL DAN BUAYA,  malam ini Imanshah nak sambung dengan kisah seterusnya. Rasanya semua yang pernah mengalami zaman kanak-kanak pasti akan tersenyum menontonnya. Dulu-dulu kisah ini sangat popular di televisyen. Rugi adik-adik sebab dah tiadakan. Jom kita saksikan.




Semoga mendapat manfaat dari perkongsian ini.





TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

16 GENTA RASA:

hafiz hafizol said...

knp cikgu byk post sal entri2 camnie eh? hehe....

Original CikTeddy said...

kisah2 dr haiwan mmg bnyk pngajaran..sbb tu mnusia jgn brlagak sngt ngn haiwan.hehe

IMANSHAH said...

@hafiz hafizol

suh manusia blajar dari binatang..huahua

Sham said...

haaa cerita nila yang aku ghoyat semalam tu...ha ha jangan monyet...

Deru Ombak said...

Hahaha... Padan muka monyet...
Lain kali dengar nasihat Cikgu ye murid2.... :)

Adylia Qarissa said...

rasa macam nak undur masa ke zaman kanak kanak..heheee

Yatie Awang said...

rindu zaman kanak2..

gadisBunga said...

kelass jugak kartun kite dulu2 kan?

insan_marhaen said...

zaman IM dulu mana ada tv nak tengok.

Ahmad Haziq Azlan said...

dulu keluar kat tv

Acik Erna said...

teringat dulu..anak2 sedara yang masih kecil suka sangat dengan iklan ni..bila makan selalu cakap..jangan..monyet..kan berasap telinga..he he

nyanyisunyi said...

sesekali layan cerita2 mcm ni memang best..ada pengajaran juga..

aku budak klang said...

hahahah suka sangat citer ni...

ckLah @xiiinam said...

Eh...betullah, rasa kanak-kanak balik kejap tadi!


:D

adrenalina said...

hah...nostalgia nih...

Nur-nba said...

Memang nostalgia.. Banyak pengajaran dari kisah dalam video ni.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget