WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, February 29, 2012

29 FEBRUARI


Hari ini merupakan hari yang agak istimewa bagi sesetangah orang. Mungkin bagi kita kedatangan 29 Februari hanyalah umpama hari-hari lain yang dilalui saban hari. Namun 29 Februari cukup besar bagi mereka yang tarikh hari lahirnya adalah pada hari ini, 29 Februari. 

Istimewa bagi mereka kerana kerana hari lahirnya disambut empat tahun sekali sahaja. Berdasarka  kalender masihi, tahun 2012 merupakan tahun lompat kerana pertambahan satu hari mengikut kalender masihi berbanding bulan Februari tahun-tahun sebelumnya.

Sebentar tadi Imanshah sempat menjengah FB seorang teman yang menyambut hari lahirnya pada 29 Februari. Kebanyakan ucapan yang diterima berkisar tentang "kesabaran" menunggu empat tahun untuk sampai kepada tarikh kelahirannya. Apapun tahniah buat yang menyambut hari lahir pada hari ini.



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

17 GENTA RASA:

Gen2Merah said...

hari yang unik kini muncul setelah 4 tahun menanti...

blog-tips-kurus said...

teringin nak jumpa org2 special 29Feb ni.. :)

cheqna said...

4 tahun sekali...
special tu...
jadi kene tunggu 2016 plop =)

kasihibu said...

selamat hari lahira pada yang lahir tahun lompat
nasib baik abang ariq tak lahir hujung bulan 2 kalau tidak jenuh...

kasihibu said...

selamat hari lahira pada yang lahir tahun lompat
nasib baik abang ariq tak lahir hujung bulan 2 kalau tidak jenuh...

Kakzakie said...

Jimatlah sebab sambut 4 tahun sekali cikgu...

ckLah @xiiinam said...

....dan dalam perhimpunan kokurikulum pagi tadi, kami (lembaga disiplin) bagi hadiah hari jadi untuk murid yang tarikh lahirnya hari ini. Dalam 600 lebih murid sesi pagi itu, cuma seorang saja. Mujur...hehehe

zaty luvlianncezzz said...

ada jugak membe sambut bezday rinie. mmg specel hbs la :D

Jum hayati di sini (^o^)


jiwa-jiwa #1

nyanyisunyi said...

memang agak istimewa paada yg lahir pada tarikh ini ye...

bagaimana feb ada 28 hari dan 4 tahun sekali baru muncul 29 hari?pasti ada jawapannya..

Yatie Awang said...

unik kan jadinya..

gadisBunga said...

takpe. lepas ni sesiapa yang lahir pada 29 february, kite suruh dia mark kat kalendar hijrah instead of kalendar masihi.

boleh la wish tetiap tahun.

lagi unik!

Sham said...

hok aloh kesian dio....

azwa amani said...

ermm, jarg amani jmpe indivdu tarikh lahir 29 ni.. huhuhu bertuah lah depa ni..

Aku Cikgu Sekolah said...

Hari ini jugak hari istimewa buat aku...20 tahun yang lalu ...pada tanggal 29 Februari 1992 keputusan SPM bagi calon 1991 dikeluarkan ...20 tahun berlalu...kini ku bersyukur menjadi seorang pendidik...:)

Awan Biru said...

Takwim Masihi memang macam tu tapi kalau orang tu guna Takwim Qamari, setiap tahun boleh je sambut.

Qamaruls said...

kalau nikah smlm best gak adi. haha

cikguNae said...

kalaulah pertambahan umur juga dikira 4 tahun sekali mengikut jumlah ketibaan hari lahir... jimat umur :-)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget