WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, February 10, 2012

KAIN KEMBANG

Ada anak-anak yang nak masuk asrama. Jangan lupa bekalkan mereka dengan kain kembang..hehe.Layan je lah.


Cuba teka apa itu KAIN KEMBANG ??



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

24 GENTA RASA:

senyumSOYA said...

kain buat mandi ^^"

Rozuan Ismail said...

kain basahan buat mandi le kan.tak pon kain batik

susulemakmanis said...

haha!kain kembang tue kain basahan!

cheqna said...

kembang gatung tau hehehehe

sara pedrosa said...

kain yg berkembang..macam gaun pengantin gitooo..
haha

KuNanGKuNanG said...

kain kembang tu kain basahan ke?ingatkan skirt kembang td..huhu

Kalamhati said...

kain kembang tu kain hok susun belakang..mcm pengawas perempuan pakai dengan kemeja tu..jolo ko dop?hehe

cikguNae said...

orang kedah, kalau kain kembang tu maksudnya skirt pendek lah...

saya rasa kain yang tiada susun kat tepi. Potongan 'A'

sonata anak kancil said...

agaknya kain yang tak bersusun tepi...straight cut - besar kat bawah - macam seluar dulu2 besar bawah - bell-bottom kan - he3x - wallahualam

IMANSHAH said...

@sonata anak kancil

kain untuk mandi berkemban la cikgu

hawiz said...

hhaaahaa..kain sehe..ehh..kelate lok..ahaha

Spudin said...

kain kembang ? baju kurung kot ..haha

capt. keon alhan said...

kain buat berkemban?!?

wktu sy msuk asrama takde pun list mcm ni...

Eyeme said...

kain baju kurung atau kebarung or moden, tapi kain dia susun belakang..kadang2 org panggil dia kain susun kipas..mcm kipas amoi2 cina selalu ada tu..

eh yeke?hehe

♥ manje ♥ said...

kain basahan la... dah tentu kembang sebelum kena air ... :) ~

Yatie Awang said...

hahaha...ayat kain kembang ni...zaman mak2 kita dulu gunalah..sekarang ramai tak tahu

mama maman said...

kain buat kemban (utk mandi) tp dieja dengan menambahkan 'g' dibelakang agar lebih manis dan sopan ayat tersebut.. hahaha..

shetaq said...

kain basahan untuk mandi. teringat pulok kenangan masa dolu2 nak masuk asrama~

atuk said...

Assalamualaikum Imanshah

anak2 masuk asrama tak ada pulak minta kain tu..

Fansuri said...

original post/picture kat sini...

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150525880003221.392353.736063220&type=3#!/media/set/?set=a.10150525880003221.392353.736063220&type=3

lemah semangat tgk surat yg ditaip oleh SEKOLAH camtu... huuhuuhu

ROZILA said...
This comment has been removed by the author.
Mat Som said...

Kain kembang tu boleh digunakan utk watak Ninja

ckLah @xiiinam said...

Oit!!! Kain kembang tu kain yang berzip lah dek! Istilah sejak tahun 70 an dulu...fesyen ini bermula era itu(selain kain sekolah yang susun tepi cara johor tu!).

cikguNae said...

betul! betul! CkLah, saya rasa pelik juga bila kain kembang dikatakan kain kemban... untuk buat basahan

Ada dua pilihan kain, sama ada yang bersusun dan tidak. Dua2 boleh pakai ke sekolah

cg.Iman, kalau kain untuk mandi ditulis kain basahan... masa zaman saya dulu2

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget