WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, February 3, 2012

TEWAS DI FINAL

Kejohanan Hoki Kinta Utara ditutup hari ini. Sedih dalam gembira. Begitulah rumusan terhadap Kejohanan kali ini terutamanya melibatkan STAR. Apapun target untuk berada di final akhirnya tercapai setelah hampir sepuluh tahun kemarau untuk melangkah ke pentas final. pada sebelah pagi STAR berjaya menewaskan rival uatama dalam daerah iaitu SMK Methodist Ipoh (ACS) . Dalam perlawanan tersebut STAR dan ACS terikat 1-1 sehingga tamat permainan sebenar, namun dengan kekentalan mental dan sedikit kelebihan, akhirnya kami menang penalti 4-3. Gol STAR dijaringkan oleh Zahran Syahmi, manakala penalti stroke dijaringkan oleh Faris Habeha, Amirul Hafiz, Afiq Azman dan Ridzuan Ramli. Tahniah juga buat Firdaus kerana berjaya menyelamatkan dua penalti.

SEMI FINAl STAR vs ACS IPOH

Akhirnya pentas final yang didam-idamkan berjaya dijejaki. Namun menyedari betapa SMK Anderson bukan lah lawan mudah, STAR tidak meletakkan harapan yang terlalu tinggi. Layak ke final pun satu rahmat, menang pula anugerah. Anderson, juara Sekolah-sekolah Malaysia terlalu gagah jika dibandingkan dengan kami yang baru hendak bermula. Dan kami akur dengan kekalahan 6-0. Satu angka yang besar, namun tetap optimis kerana sebelum itu pasukan ANDERSON membelasah banyak sekolah dengan keputusan 15-0. 

Appaun tahniah buat semua, jurulatih, pengurus, dan yang paling penting smeua pemain kerana tahun ini kita bermula dengan baik. InsyaAllah ini baru permulaan dan banyak lagi kejayaan yang akan kita kecapi selepas ini.


Nayanyian lagu sekolah menaikkan semangat
Aksi Final STAR vs ANDERSON

Menerima hadiah Naib Johan

Bergambar kenangan selepas perlawanan




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

14 GENTA RASA:

Deru Ombak said...

Hurmm.. Xpe... Bleh cuba lagi next year.

Bapak said...

apa pun tahniah bergelar naib juara

Umar said...

Wah Anderson menang! Tahniah sekolah ku!!! Apa2 pun, tahniah juga buat STAR kerana dpt mlgkh ke final!

tunz said...

tahniah STAR!

gadisBunga said...

takpe STAR. cemana cemana pun, mana anda tetap STAR. :D

Eazy Izzuddin said...

berlatih lagi..
next time masih ada :D

p/s : LIKE it here ;)

-gedek! said...

padang kelas pertama ni...

jatuh tak sakit

cheqna said...

pepun tahniah =)

adrenalina said...

wah Tahniah2x ... dasyat r skolah Anderson tu

aku budak klang said...

tak pa semangat mesti kuat ABK pun waktu mewakili hoki sekolah cuma pernah Juara sekali je yg lain (tingk 1-5) Naib je...tapi kalau Nettbal 4 tahun Juara sekali je No.3 sebb ABK dan budak Centre terseliuh kaki,ABK kiri dia kanan...mmg nasib kami tahun tu tak baik

NzA said...

percubaan pertama yg amat memberangsangkan..apapun tahniah utk guru2 n pemain2nya di atas semangat yg ditunjukkan....

white rose said...

tahniah kerna mara ke final...

Muhammad Adam bin Roslan said...

tahniah atas kejayaan pasukan hoki STAR.. don't give up..

Azzam Yani said...

eh..tu en.guffri bagi hadiah...naik pangkat ke kementerian ke?

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget