WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, July 9, 2012

S.T.A.R IPOH JUARA MUSLEH INTERNATIONAL STUDENT DEBATING CHAMPIONSHIP 2012

Syukur kepada Rabbi, Alhamdulillah. Itu sahajalah ucapan terbaik yang dapat diungkapkan atas kejayaan yang diberikan oleh Allah Subhanahuwataala. Sekali lagi , pasukan bahas Bahasa Melayu membuktikan kemampuan dalam arena bahas sekolah-sekolah Malaysia. Setelah mengukir nama dalam pelbagai pertandingan seperti Piala Perdana Menteri dan Interschool Debating Championship UIAM, kali ini satu lagi Pertandingan Major Debat Sekolah-sekolah telah ditawan.

Semalam, telah berlansung perlawanan akhir "MUSLEH International Student Debating Championship 2012 (MISDC)" di Dewan Besar Universiti Teknologi Malaysia, Kuala Lumpur. Perlawanan akhir ini telah menemukan Sekolah Tuanku Abdul Rahman(STAR) dan Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Al-Irshad, Pulau Pinang. Di peringkat separuh akhir STAR berjaya mengalahkan Sekolah Menengah Agama Islah manakala Al-Irshad mengalahkan The Malay College Kuala Kangsar (MCKK)

Dalam pertandingan akhir ini, STAR bertindak sebagai pembangkang manakala Al-Irshad mewakili pihak kerajaan. Usul yang digagaskan ialah "Dewan Ini Percaya Kita Matang Berpolitik". STAR diwakili oleh Yang Berhormat Ahmad Aiman bin Asmayatim, Yang Berhormat Muhammad Amirul bin Rosli dan Yang Berhormat Dinie Zhafri bin Zainudin. Setelah kedua-dua pasukan mempamerkan perbahasan yang menarik dan menghiburkan akhirnya juri memutuskan untuk MENOLAK USUL perbahasan. Alhamdulillah, penyertaan pertama dalam MUSLEH ini telahpun membuahkan hasil yang baik. Juara menerima wang tunai RM 1, 500, Piala pusingan, piala iringan dan sijil penyertaan. Dan bertambah manis apabila, Dinie Zhafri bin Zainuddin telah diumumkan sebagai pembahas terbaik perlawanan akhir.

Sekalung tahniah buat semua pembahas yang telah berusaha sedari awal kekalahan kami di separuh akhir IDC 2012, kepada junior bahas yang banyak membantu mencari dan mengumpul maklumat serta bekas-bekas pembahas yang telah pun meninggalkan sekolah; Farid Al Azim, Haziq Janudin, Khalis Mokhtar, Adwa, Siraj Aziz, Qushairi, Faizs, Harinn, Bebet, Azri, Hakim Maiden, Ashraf Ibrahim,  namun masih bersemangat turun memberi sokongan yang padu untuk pasukan sekolah. 


Aksi Yang Berhormat Ketua Pembangkang, Ahmad aiman sewaktu berhujah.


SMKA Al-Irshad memberikan tentangan sengit.


Menerima Piala pusingan setelah diumumkan sebagai pemenang.


Dinie menerima kejutan berganda apabila diumumkan Pembahas Terbaik Keseluruhan dan Pembahas Terbaik Perlawanan Akhir.


Senyuman kepuasan ! Semoga menjadi inspirasi untuk adik-adik junior untuk meneruskan legasi kecemerlangan Keluarga Debat Bahasa Melayu STAR, Ipoh.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

5 GENTA RASA:

Saya Disini said...

hebatnye..tahniah

dee said...

terbaikk! tak sempat pegi. bz plak weken. huhu

WARNA-WARNI KEHIDUPAN said...

TAHNIAH STAR.... always the best.

nur aisya humaira said...

congrate cikgu..=)

Cikgu Fikri said...

wah..
tahniah..
gud luck utk debat koperasi smkss plak...
aritu sy sempat jd juri..
huuuhuh :)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget