WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, August 26, 2012

PRESIDEN KELAB PENDESAK?


Assalamualaikum buat semua, lama rasanya tak menulis dengan sepenuh hati. Selalunya menulis seringkas-ringkasnya, ataupun membuat posting terhadap petikan berita sukan, perkahwinan dan sebagainya. Mungkin ramai yang tertanya-tanya, kemanakah saya menghilang. Tak pa, kemana saya menghilang tak penting, yang penting HOK SENGOTI terus hidup dan berdiri untuk menemui khalayaknya.

Sepanjang bulan Ramadhan yang lalu, Imanshah nak kongsikan dua perkara. Pertama , Alhamdulillah Imanshah sudah menerima surat kenaikan gred ke DG 44 secara Khas Untuk Penyandang (KUP) yang membawa maksud Imanshah telah cukup haul atau "time based" untuk berada di gred tersebut. Alhamdulillah, rezeki Allah mentakdirkan Imanshah dapat dulu sedangkan ramai rakan yang masih tersangkut. Mungkin belum rezeki lagi, InsyaAllah semua akan merasa. Cuma lambat atau cepat sahaja. Cuma dengan gred baru ini membuatkan Imanshah terfikir, gaji makin bertambah, pengalaman juga bertambah, namun tanggungjawab yang bertambah itu mampukah ditunaikan dengan penuh tanggungjawab? Moga Allah SAW memberkati setiap rezeki yang dikurniakan.

Perkara  kedua, Imanshah telahpun dilantik untuk memikul tanggungjawab sebagai Pengerusi Kelab Guru dan Staf sekolah bintang dalam satu mesyuarat agung tahunan. Imanshah tak menyangka terpilih walaupun sebelum ini ada ura-ura pihak pentadbir ingin melantik orang lain. Melihat kepada majoriti guru memilih Imanshah, makanya tiada pilihan lain Imanshah menerimanya sebagai satu tanggungjawab dan amanah. InsyaAllah dalam masa terdekat ini, Imanshah akan mengadakan mesyuarat bagi membincangkan program-program dan perkara berbangkit yang akan dilaksanakan oleh jawatankuasa baru.

Imanshah diingatkan supaya kelab guru bukan sebagai pendesak kepada pihak pentadbir. InsyaAllah, bukan ingin menjadi pendesak tuan, tetapi sebagai pembela kepada golongan guru dan kakitangan atas segala hak dan kepentingan mereka. Imanshah juga berharap kelab guru akan menjadi penghubung dan jambatan kepada pentadbir, guru dan juga staff yang ada. Mana yang perlu disuarakan, dibangkitkan rasanya perlulah pihak pentadbir mendengar pandangan kami kerana sesuangguhnya kepercayaan dan amanah ini bukan untuk dikhianati dengan hanya menjadi "Yess Man" semata-mata.

Apapun, semoga tanggungjawab baru ini akan terus mematangkan Imanshah dalam memimpin guru-guru Sekolah Bintang kelak. Moga amanah yang dipikul juga dapat dilaksanakan dengan sebaiknya.
TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

6 GENTA RASA:

Kalamhati said...

tahniah..dpt kenaikan pangkat dan bertambah tugas..maknanya org percaya dgn kebolehan demo..

selamat hari raya..maaf zahir dan batin..=)

Azzam Yani said...

salam...tahniah cikgu!!! Gaji pn naik le kan...haha...selamat memikul amanah2 yg diamanatkan kpd cikgu...

dee said...

:) tahniah. semoga success!

adol ihsan said...

Salam , cikgu ..

Tahniah atas perlantikan tersebut.. Moga dapat menjalankan tugas dengan cemerlang , cikgu .. =)

Cheewah ..

nabilah_2908 said...

tahniah...selamat menjalankan tugas.. :) :)

Gen2Merah said...

tahniah cikgu...

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget