WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, September 23, 2012

DATUK SERI SHAHIDAN KASSIM TEWAS PEMILIHAN PRESIDEN KOMMungkin itulah yang diinginkan para peminat sukan olahraga tanah air - satu perubahan besar dalam pucuk pimpinan badan induk sukan olahraga - dan ianya menjadi kenyataan selepas berakhirnya AGM KOM yang sekian lama tertunda, sebelum diadakan pada tarikh bersejarah, 23 September 2012.

Datuk Seri Shahidan Kassim mungkin tersilap menduga, apabila menganggap penarikan diri Danyal Balagopal daripada bertanding meninggalkan hanya Datuk Zainal Abidin Ahmad untuk mencabar kedudukan beliau, satu kelebihan untuk mengekalkan jawatan presiden yang disandangnya sejak 2006.

Ini jelas dapat dilihat pada riak wajahnya yang berubah serta-merta, tergamam dan terkilan malah pantas meninggalkan dewan mesyuarat sejurus keputusan pemilihan diumumkan, dan meskipun cuba menutup kecewa dengan bersikap biasa, ianya satu kejutan buat Shahidan walaupun dia tidak mengakuinya.

“Adakah saya kecewa? Anda boleh tengok wajah saya. Perwakilan telah membuat pemilihan dan saya akur saya tidak lagi dipilih menjadi presiden. Yang penting adalah pembangunan sukan olahraga, dan saya yakin presiden dan kepimpinan baru yang telah dipilih punyai misi dan visi untuk naikkan semula sukan olahraga. Saya tidak lagi boleh masuk campur dalam apa jua perancangan mereka dan saya ucapkan all the best kepada yang telah dipilih. Tetapi saya akan terus memberi sokongan kepada sukan olahraga, kerana saya mahu lihat kebangkitan sukan olahraga.” – Shahidan Kassim.

Shahidan tewas kepada Zainal Abidin dengan hanya 2 undi (21-23), pada ketika kekalahan ‘orang kuat’nya sebelum ini, Datuk Karim Ibrahim mungkin sudah diduga lebih awal – Karim tewas kepada Datuk Wan Hisyam dengan keputusan 19-25 undi.

“Tiada apa untuk saya kecewa dan kesalkan dengan kekalahan ini, ia satu persaingan yang sihat dan saya berdepan persaingan dari setiap penjuru. Jadi saya tidaklah terkejut, sebaliknya saya anggap apabila tidak dipilih, ia bukan rezeki saya. Saya berdepan saat yang sukar dan kontroversi memanjang sejak beberapa bulan kebelakangan tetapi saya yakin bukan itu yang menjadi punca saya tewas.” – Karim Ibrahim.

Empat naib presiden yang telah dipilih pula adalah seperti berikut : Datuk R. Anamalai, Dato’ Paduka Mumtaz Jaffar, V. Yogasveran dan Datuk Paiman Abd Karim.

PRESIDEN : Datuk Zainal Abidin Ahmad

TIMBALAN PRESIDEN : Datuk Wan Hisyam

NAIB PRESIDEN :  
Datuk R. Anamalai, Dato’ Paduka Mumtaz Jaffar, 
V. Yogasveran dan Datuk Paiman Abd Karim.sumber : suarasukan1masTERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

0 GENTA RASA:

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget