WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, November 13, 2012

NEW ZEALAND TEWASKAN MALAYSIA 5-2

Malaysia gagal mengekalkan momentum kemenangan ke dua berturut-turut apabila tewas kepada New Zealand 5-2 dalam perlawanan ke dua Kejohanan Hoki Antarabangsa Bawah 21 Tahun Piala Sultan Johor 2012 di Johor Bharu malam ini.


New Zealand berjaya mendahului Malaysia menerusi jaringan oleh Ben Radovonich pada minit ke-17 sebelum ketua pasukan, Muhammad Noor Faeez Ibrahim menyamakan kedudukan melalui penalti stroke.

Muhammad Noor Faez sekali lagi menceriakan hampir 7,000 penyokong setia Malaysia apabila sekali lagi menjaringkan gol ke dua Malaysia menerusi pukulan sudut penalti.

Namun, kegembiraan kem Malaysia tidak lama apabila Parker Brennan Alexender menghukum kealpaan benteng pertahanan Malaysia dengan menjaringkan gol penyamaan pada minit ke-30.

Dua minit berselang, Malaysia dikejutkan sekali lagi dengan jaringan padang New Zealand oleh Radovonich menjadikan kedudukan 3-2 dan keputusan ini kekal sehingga tamat masa pertama.

Memasuki babak ke dua, harapan rakyat Malaysia untuk menyaksikan kebangkitan Malaysia musnah apabila pasukan Kiwi menambah dua lagi jaringan melalui Kane Russel pada minit ke-46 dan Michael Ritchie pada minit ke-58. Malaysia berjaya memperoleh beberapa pukulan sudut penalti namun gagal dimanfaatkan oleh para pemain Malaysia. Kedudukan 5-2 kekal sehingga tamat perlawanan.

Keputusan 12/11/2012

Australia (5) vs Pakistan (1)
India (3) vs  Germany (1)
Malaysia (2) vs New Zealand (5)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget