WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, January 29, 2013

BERITA CERIA DARI IPOH


Masih lagi dengan cerita hoki, hoki dan hoki. Minggu ini hanya ada satu sahaja perlawanan melibatkan STAR kerana bertembung dengan cuti Thaipusam dan Maulidurrasul. Alhamdulillah, dapat lah sedikit para pemain dan jurulatih menarik nafas.

Semalam STAR melayan kunjungan pasukan 1MAS Penang. Sebelum perlawanan , pasukan 1MAs Penang berada pada posisi ke-2 liga, manakala STAR pada kedudukan ke-5. Satu perlawanan yang sukar dan tidak mudah. Ditambah pula dengan kecederaan dan juga rehat yang tidak mencukupi, STAR bermain sebagai pasukan underdog.

Sebagai jurulatih, Imanshah hanya mahukan pemain bermain mengikut taktikal yang telah dirancang. Bermain dengan "game plan" sendiri dan cuba mengambil kesempatan terhadap kelemahan BOD pasukan lawan. Alhamdulillah, Stadium Azlan Shah tidak pernah menghampakan. Dan STAR menang 2-0.

Dengan kemenangan ini, STAR kini naik ke posisi ke-3 liga di belakang KHA Juniors dan Kelantan Pada minggu hadapan (21 Januari 2013) STAR akan menghadapi perlawanan getir menentang Anderson-PHA. Berdasarkan kedudukan semasa, STAR dan ANDERSON akan bermati-matian untuk mendapatkan mata kerana sesiapa sahaja yang membuat kesilapan, akan tergelincir daripada perebutan untuk merebut gelaran naib juara. Terus berjuang !
TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

2 GENTA RASA:

hazlin nazri said...

salam cikgu..
lama rasanya akak tidak berkunjung ke sini.
Tahniah! STAR memang gah di mana-mana.

gadisBunga™ said...

tahniah anak murid cikgu!

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget