WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, May 20, 2013

ARTIS BOLLYWOOD KUNJUNGI STAR IPOH


Tidak kira waktu, ketika dan penat, tugas sebagai guru sangat mulia dan besar kepada masyarakat.
Tanggal 16 Mei adalah satu penghormati kepada guru-guru yang mendidik insan menjadi seorang manusia yang berguna kepada agama, bangsa dan negara.
Sambutan meriah Hari Guru di Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR) Ipoh hari ini menunjuk betapa gigihnya pendidik dan pelajar bersatu meraikan hari yang penuh bermakna ini.
Pengetua STAR, Abdul Hashim Abdul Karim di dalam ucapannya menyampaikan penghargaan dan terima kasih kepada warga pendidik yang bertungkus lumus tanpa mengenal jemu dan lelah bagi mendidik anak-anak bangsa.
"Tahun ini sambutan bertemakan 1Asprirasi 1Agenda, sejajar dengan usaha Kementerian Pelajaran Malaysia yang sedang rancak melaksanakan tranformasi pendidikan melalui Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia (PPPM) 2013 – 2025, kata Abdul Hashim.
Beliau yang mewakili seluruh warga STAR mengucapkan taniah kepada bekas pelajar tahun 1968 - 1973, Datuk Seri Idris Jusoh yang dilantik sebagai Menteri Pelajaran dan Pengajian Tinggi II. 
Sambutan Hari Guru sekolah itu yang disambut meriah penuh meriah dan warna warni dikendalikan oleh pelajar tingkatan 5 sebagai menunjukkan penghormatan besar kepada guru-guru kesayangan mereka. 
Pelbagai acara menarik diadakan sempena sambutan yang bertemakan Bollywood itu, antaranya, persembahan puisi, live band, pertandingan futsal dan master Chef STAR.
Sumber : PERAKNEWS.COM

Imanshah sertakan koleksi gambar-gambar sempena sambutan hari Guru tahun 2013.


Guru-guru bergambar selepas majlis


Guru-guru lelaki di dalam dewan.


Guru-guru lelaki bergambar sebelum majlis.


Guru-guru wanita juga tidak ketinggalan berfesyen.


Nyanyian Lagu Kami Guru Malaysia.


Perarakan guru-guru ke dewan. Tu dia Tengok Juliana Kapoor pakai sari.



Tengok Imanshah dan muka, hitam dan gaya Sah Rukh Khan. memang sah nampak macam Banglawood. haha bukan Bollywood.









TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

2 GENTA RASA:

hazlin nazri said...

Selamat hari guru, cikgu.
semoga terus sukses!

nazmi shaarani said...

salam cikgu shahnun
walaupun dah lewat tapi
selamat hari guru ya!
semoga terus di star hehehe
cikgu ni saya rasa ada sentuhan emas laa ;p bawak team apa2 je mesti boleh menang
tahniah cikgu dan semua cikgu2 star lain :)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget