WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, August 22, 2013

BERDEBAR-DEBAR

Assalamualaikum, lama sudah Imanshah tidak mencoretkan sesuatu di blog kesayangan ini. Semenjak akahir-akhir ini nafsu untuk mencatat sudah hilang. Bukan kerana tiada idea, tapi sayu memikirkan banyak benar kejadian di sekililing kita dan di seluruh dunia. Pembunuhan di sana-sini, isteri di pukul, anak disera, bapa ditembak, suami dibom seolah-olah menggambarkan negara kita sudah tidak selamat lagi. Hanya mampu mnejadi pemerhati dan sentiasa berdoa agar semua ini akan ada titik noktahnya. 

Imanshah nak kongsikan dua acara yang akan berlangsung pada 24 Ogos nanti. Pada sebelah pagi STAR akan menerima kunjungan Yang Amat Mulia Tunku Besar Seri Menanti, Tunku Ali Redhaudin Ibni Tunku Mukhriz. Baginda akan mencemar duli berangkat ke STAR sempena lawatan peribadi ke sekolah di mana moyang baginda iaitu Almarhum Tuanku Abdul Rahman Ibni Almarhum Tuanku Muhammad, Yang Di Pertuan Agong pertama pernah mencemar duli berangkat ke STAR 55 tahun yang lampau. Nama STAR juga diambil bersempena dengan nama Almarhum. Makanya STAR memiliki hubungan yang akrab dengan kerabat diRaja Negeri Sembilan sebenarnya.Pada hari tersebut, Yang Mulia Tunku Ali Redhaudin akan ditaklmatkan  serta akan bertitah kepada semua pelajar STAR. 


Pada sebelah petang, Imanshah akan membawa para pemain hoki untuk perlawanan persahabatan antarabangsa antara STAR menentang Norwich School, United Kingdom di Padang Hoki SMK Gunung Rapat. Alhamdulillah, berjaya juga hasrat Imanshah bagi memberi peluang kepada pemain-pemain hoki STAR untuk berlawan dengan pemain-pemain Eropah. Selain bertujuan untuk menguji kehebatan fizikal dan mental, jalinan antara sekolah dan negara juga dapat dilakukan. Begitu juga, ianya memberi peluang kepada para pemain untuk berinteraksi bersama pelajar luar negara.

Apapun hujung minggu yang mendebarkan kerana dalam majlis di Raja nanti Imanshah terlibat sebagai pembentang sejarah sekolah selain menjadi pengacara majlis. Doakan Imanshah. 
TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

2 GENTA RASA:

Zul Fattah said...

InsyaAllah abe shah.. smoga d permudahkan urusan..

Cheq Sue said...

tahniah...semoga segalanya dipermudahkan..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget