WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, August 22, 2013

TEKS PENGACARA MAJLIS HARI UCAPAN YANG DIHADIRI RAJA/SULTAN/PEMANGKU RAJA/RAJA MUDA

CONTOH TEKS UCAPAN PENGACARA MAJLIS 
TETAMU : SULTAN/KERABAT DI RAJA

Mengumumkan Keberangkatan Tiba Duli Yang Maha Mulia ........................................................

- Lagu Kebesaran Negeri Perak dan Lagu Sekolah
dimainkan dan dinyanyikan

Para hadirin dipersilakan duduk.

Assalammualaikum w.b.t Selamat Sejahtera

Mengadap
Duli Yang Maha  Mulia
.............................................................................................

Ampun Tuanku,

Patik bagi pihak Warga Sekolah ..................................... merafak sembah menjunjung setinggi kasih di atas limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Tuanku berkenan berangkat mencemar duli bagi menyempurnakan Majlis Hari Ucapan Dan Penyampaian Hadiah Sekolah..............................  2013 pada hari yang penuh bersejarah ini.

Ampun Tuanku,
Patik merafak sembah  memohon limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Tuanku untuk patik mengacarakan majlis pada pagi ini.


Ampun Tuanku,

Bagi memberkati majlis yang dilansungkan pada pagi ini, dipersilakan Ustaz ...........................................................  untuk merafak sembah memohon ampuni limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Tuanku bagi memimpin bacaan doa.

Dipersilakan.Majlis mengucapkan ribuan terima kasih.

Ampun Tuanku.
Sekarang dipersilakan dengan penuh hormat dan takzimnya Yang Berusaha .................................................Pengetua Sekolah     ................................................untuk mengadap dan memohon perkenan Duli Yang Maha Mulia Sultan ...................................................... menyembahkan ucapan dan laporan tahunan 2013.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Yang Berusaha ...............................................................................Pengetua Sekolah ........................................................ atas ucapan sebentar tadi

Ampun Tuanku.

Acara seterusnya ialah persembahan daripada Pasukan Wind Orchestra Sekolah .........................................................  dengan dendangan 2 buah lagu yang bertajuk ...........................................................................dan ...............................................................................

Dipersilakan.


Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada Pasukan Wind Orchestra Sekolah................................................................................................. atas persembahan sebentar tadi.

Ampun Tuanku


Acara seterusnya ialah majlis penyampaian hadiah dan anugerah. Majlis dengan penuh hormat dan takzimnya sekali lagi  mempersilakan Yang Berusaha ......................................, Pengetua Sekolah.................................................... mengadap merafak sembah memohon limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Sultan ......................................bagi menyempurnakan majlis penyampaian hadiah.

Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan


                -MAJLIS PENYAMPAIAN HADIAH-


Menjunjung setinggi kasih Tuanku.                                                                          
                                                                                      
Ampun Tuanku.

      
Sebagai tanda menjunjung kasih, majlis mempersilakan Yang Berusaha Pengetua Sekolah ............................................... mengadap dan mempersembahkan cenderamata kenang-kenangan kehadapan Duli Yang Maha Mulia Tuanku.

--------------------------------------------

Menjunjung kasih Tuanku.Ampun Tuanku

Patik sekalian sekali lagi menjunjung setinggi-tinggi kasih atas limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Tuanku sudi berangkat mencemar duli  bagi menyempurnakan majlis penyampaian hadiah dan anugerah kepada para pelajar yang mencapai tahap cemerlang dalam semua bidang sempena Hari Ucapan ......................................................................

Sesungguhnya keberangkatan Duli Yang Maha Mulia Tuanku amat besar ertinya kepada patik sekalian dalam mempertingkatkan kecemerlangan semua warga Sekolah ....................................................
                                                                          

Kepada semua hadirin diucapkan ribuan terima kasih dan  tahniah atas kejayaan anak-anak tuan-tuan dan puan-puan sekalian.


Ampun Tuanku,

Disembah maklumkan, demikianlah tadi sempurnanya Majlis Hari Ucapan dan Penyampaian Hadiah Sekolah ..................................................dan mohon limpah perkenan Duli Yang Maha Mulia Tuanku untuk mengakhirinya.


-BERSEDIA UNTUK MENYANYIKAN LAGU KEBESARAN NEGERI PERAK-

Mengumumkan  Keberangkatan Duli Yang Maha Mulia Sultan ....................................................

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

3 GENTA RASA:

Zira Aziz said...

..xbkk mulut la sy dpn kerabat raja ni..hehe..dlm perhimpunan pg pn buat2 berani je :P ..

atuk said...

Salam Syawal Imanshah

kalau saya ....depan pengarah pun boleh tergagap...

nneos said...

this is so helpful! thank you so much! i hope i don't get tongue twisted trying to recite the opening remarks. hahaha.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget