WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, March 28, 2013

TEMA DAN SKOP BAHAS BM DAN BI HKSBP KALI KE-40, 2013

Berikut merupakan tema dan skop Bahas Bahasa Melayu dan Bahas Bahasa Inggeris sempena Hari Kecemerlangan Sekolah Berasrama Penuh kali ke-40 yang akan diadakan di Sekolah Menengah Sains Selangor, Kuala lumpur pada 24-28 Mei 2013. 

ENGLISH LANGUAGE DEBATE THEMES
   
ROUND
THEMES
SCOPE
PRELIMINARY 1
Entertainment
Music icon
PRELIMINARY 2
Social
Choosing a life partner
PRELIMINARY 3
Sports
Malaysian footballers
PRELIMINARY 4
Education
Students’ Autonomy
PRELIMINARY 5
Education
Students’ Potential
2
Media
Privacy and security
QUARTER FINAL
Social
Women security
SEMI FINAL
Social
Human organs


TEMA BAHAS BAHASA MELAYU
   
PUSINGAN
TEMA
SKOP
1
HIBURAN
HIBURAN TANAH AIR
2
SOSIAL
PERPADUAN BANGSA
3
SUKAN
PELAPIS ATLET
4
PENDIDIKAN
KURIKULUM
5
PENDIDIKAN
KEMENJADIAN MURID
PUSINGAN 2
MEDIA
IMPAK MEDIA
SUKU AKHIR
SOSIAL
REMAJA
SEPARUH AKHIR
SOSIAL
(KESIHATAN)
PRODUK KESIHATANTERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Wednesday, March 27, 2013

PELAJAR CEMERLANG SPM STAR 2012

Aiman Sabeh, pelajar terbaik SPM 2012

1) Muhammad Aiman Sabeh bin Mohd Shahib (9A+)
2) Abdul Rahman bin Abdul Aziz (8A+, 1A)
3) Muhammad Sharman Faiz bin Ismail (8A+, 1A)
4) Muhammad Hairul Azwan bin Jailani (8A+, 1A)
5) Norhadi bin Sazali  (8A+, 1A)
6) Uthman bin Abdul Ghani  (8A+, 1A)
7) Wan Hafizan bin Wan Zulkefli  (8A+, 1A)
8) Ameer Ikhwan bin Ishak (7A+, 2A)
9) Amirul Akram bin Sukari (7A+, 2A)
10) Hazim Hazwan bin Norizan (7A+, 2A)
11) Muhammad Norfakhri bin Razali (7A+, 2A)
12) Ahmad Zulkhairi bin Mohd Zawawi (6A+, 2A, 1A-)
13) Amir Imran bin  Amirudin (6A+, 3A)
14) Azizul bin Halid (6A+, 3A)
15) Mohamad faiz bin Ahmad Shaari (6A+, 2A, 1A-)
16) Mohammad Rasydan bin Mohammad Rafee (6A+, 3A)
17) Muhammad Szulkarnain bin Mas'ood (6A+, 2A, 1A-)
18) Muhammad Latiff bin Zainal Abdidin (6A+, 3A)
19) Muhammad Ammar Haziq bin Alias (6A+, 3A)
20) Muhammad Faris bin Mat Habeha (6A+, 3A)
21) Azri bin Abdul Rahman (5A+, 4A)
22) Che Mohd Firdaus bin Che Daud (5A+, 4A)
23) Hijaz Munawwar bin Whayab (5A+, 3A, 1A-)
24) Mohamad Amirul Hakim bin Mohamad (5A+, 3A, 1A-)
25) Muhammad Aminuddin bin Che Mansor (5A+, 4A)
26) Muhammad Hakimi bin Mohd Noor (5A+, 3A, 1A-)
27) Muhammad Syafiq Idzham bin Abdullah (5A+, 3A, 1A-)
28) Muhammad Taufiq bin Mustafa (5A+, 4A)
29) Muhammad Azamuddin bin Zulkarnain (5A+, 4A)
30) Muhammad Hanafi bin Razak (5A+, 3A, 1A-)
31) Zuhairi bin Zolkiflee (5A+, 4A)
32) Amirul Ariz bin Johari (4A+, 3A, 2A-)
33) Abdul Hadi bin Mohd Zamshari (4A+, 4A, 1A-)
34) Muhd Hazim bin Mohd Abdul Rahim (4A+, 2A, 3A-|
35) Muhd Khairul Shafiq bin Muhd Mustar (4A+, 4A, 1A-)
36) Muhammad Syafwan bin Yahya (4A+, 3A, 2A-)
37) Abdul Qayyum bin Roslan (3A+, 1A, 5A-)
38) Azrulasyraf bin Abd Haddi (3A+, 4A, 2A-)
39) Muhammad Fazrin bin Abdul Razak ( 3A+, 2A, 4A-)
40) Muhammad Hanafi bin Hamid (3A+, 4A, 2A-)
41) Muhammad Hasif bin Ibrahim (3A+, 4A, 2A-)
42) Muhammad Naim bin Zailan (3A+, 4A, 2A-)
43) Ahmad Afifi bin Kamaruddin (2A+, 5A, 2A-)
44) Aisamuddin Zahid bin Razukhi (2A+, 4A, 3A-)
45) Muhammad Faris bin Hamdan (2A+, 3A, 4A-)


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Tuesday, March 26, 2013

BELASUNGKAWA ALMARHUM DR MUHAMMAD UTHMAN EL MUHAMMADYProf Dr Muhammad Uthman El-Muhammady meninggal dunia di kediamannya di ISTAC, Taman Duta di sini petang Isnin. Dr Muhammad Uthman yang dilahirkan pada 9 Feb 1943 di Kelantan adalah tokoh yang tidak asing khususnya dalam dunia intelektual Islam dan telah menghasilkan ratusan penulisan berkenaan Islam dari segi akidah, akhlak, budaya dan falsafah.
Allahyarham yang juga Murstasya Yayasan Pembangunan Pondok 1Malaysia (YPP1M) menghembuskan nafas terakhirnya pada jam 6.45 petang. Beliau memasuki Universiti Malaya Kuala Lumpur dan mendapat ijazah dalam bidang Pengajian Islam pada tahun 1966 sebelum menjadi tutor pada tahun 1969.
Sebelum kembali ke Kelantan, Allahyarham mengajar di Jabatan Pengajian Islam UM sehingga tahun 1973. Pada 2004, bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Haji Ahmad Badawi pernah mempelawanya bertanding sebagai calon BN pada pilihan raya ke-11, tetapi ditolak dengan baik. Beliau mahu menghambakan diri dengan menyampaikan dakwah kepada orang ramai, terutama pelajar di institusi pengajian tinggi.
Ketika hayatnya, Allahyarham pernah menzahirkan kepada penulis, akan kebimbangannya dengan penularan ajaran syiah di universiti-universiti dan turut melahirkan kekesalan dengan sikap seorang pemimpin politik yang mengamalkan ajaran itu. Pada tahun 1995, Allahyarham dikurniakan Ijazah Doktor Persuratan Kehormat (D.Litt.) oleh Universiti Sains Malaysia (USM) kerana usaha dan penulisannya dalam pemikiran Islam serta dakwah.
Beliau mendapat pendidikan awal di sekolah Melayu, sebelum memasuki Special Malay Class pada tahun 1943 di Sekolah Sultan Ismail, yang kemudiannya menjadi Maktab Sultan Ismail atau Sultan Ismail College hingga ke tingkatan 5. Beliau kemudian mengambil Higher School Certificate (HSC) di Maktab Sultan Abdul Hamid, Alor Star Kedah. Minat kajian beliau adalah dalam bidang ilmu-ilmu Islam dan falsafah Barat, pemikiran semasa dan pandangan Islam mengenainya, akidah Sunni, faham ilmunya dan pandangan hidupnya.
Beliau banyak menumpukan masanya di dalam masyarakat setempat dengan melaksanakan pengajian kitab di masjid-masjid sekitar Pasir Mas dan Kota Bharu, Kelantan selain dari menunaikan jemputan ceramah di merata tempat.
Antara penulisannya yang telah dihasilkan ialah:
“Al-Quranul-Karim, terjemahan dan HuraianMaksud”-terjemahan dan huraian tambahan atas tafsir Inggeris oleh Abdullah Yusuf Ali, keluaran Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) (5 jilid).
“Fathul Mu’in, terjemahan dan Huraian Maksud”, terbitan Majlis Agama Islam Negeri Kelantan, Kota Bharu, Kelantan.
“Peradaban dalam Islam” terbitan Pustaka Aman Press, Kota Bharu, edisi 1976 dan beberapa cetak-ulang.
“Memahami Islam” terbitan Pustaka Aman Press, Kota Bharu, Kelantan, 1977.
“Islam, Peribadi, TarbiahdanInstitusi” terbitanMajlisUgama Islam Kelantan, 1987.
“Islam dan Kebudayaan” risalah terbitan Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) berdasarkan kepada wacana tentang kebudayaan yang disampaikan pada tahun 1989 di Kuala Lumpur.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Monday, March 25, 2013

STAR, IPOH UNGGULI KEJOHANAN BALAPAN DAN PADANG KINTA UTARA 2013


Ipoh: Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR) Ipoh muncul juara keseluruhan Kejohanan Balapan dan Padang 2013 Majlis Sukan Sekolah-Sekolah Daerah (MSSD) Kinta Utara baru-baru ini.
STAR meraih 14 emas, sembilan perak dan empat gangsa untuk mengatasi SMK Seri Keledang yang mengutip 10 emas, enam perak dan enam gangsa. SMK Convent Ave Maria yang mengutip tujuh emas, tujuh perak dan enam gangsa menduduki tempat ketiga.
Sementara itu eEnam rekod baru dicipta manakala satu catatan lama disamai dalam kejohanan empat hari itu. S Manihselvam dan Shereen Samson Vallbouy atlet B-15 lelaki dan perempuan mencuri tumpuan apabila beraksi hebat untuk memadam catatan lama dalam acara masing-masing. Satu lagi rekod baru dicatat oleh R Meeveqhen.
Manihselvam dari SMK Seri Keledang mencipta rekod baru acara 800, 1,500 dan 2000 meter lari berhalangan. Sementara Shereen dari SMK Convent mengatasi catatan lama acara 100 dan 400m serta menyamai catatan acara 200m. Meeveqhen dari Sekolah St Michael Ipoh (SMI) memperbaharui catatan acara lontar peluru lelaki B-18.

Sumber : METRO

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Saturday, March 23, 2013

YANG MASAM, YANG MANIS


Pemain yang memakai baju hitam menggelarkan diri mereka "illigal" kerana merupakan pemain yang tidak berdaftar. Namun tetap bersemangat membantu rakan-rakan yang mewakili sekolah. Terima kasih Fadil, Azali, Momo dan Meor.

Pasukan SM Sains Tapah merupakan satu-satunya pasukan yang berjaya membolosi gol STAR kerana kesilapan barisan pertahanan. Dan gol tersebut merupakan gol pertama SESTA dalam sejarah 3 tahun penglibatan mereka dalam Kejohanan Hoki SBP.

Mr Shahnun tersilap memberikan dos Surbex yang lebih kepada pemain sewaktu hari ke dua kejohanan berlangsung dan menyebabkan para pemain kelihatan lesu sewaktu bertemu SERATAS. Eh jurulatih ekau nak bagi budak mati copek ka?? haha

Ketika sekolah-sekolah lain datang menggunakan bas berhawa dingin, STAR memilih untuk datang dengan coaster yang banyak berjasa, sehingga mendapat perhatian daripada pasukan sekolah lain. Para pemain juga sering menyanyikan lagu cheer dalam perjalanan datang ke stadium. namun, coaster ini rosak  pada hari ke dua terakhir kejohanan dan terpaksa digantikan dengan bas.

Aman merupakan antara pemain terkecil dalam kejohanan tetapi memiliki kelincahan dan skill yang memukau. Tiga tahun lah posisi tengah milik Aman. Setiap kali beraksi, Aman pasti menjadi tumpuan. Namun, sesekali apabila pemain lawan menggunakan 'body attack" Aman akan jatuh. Kesian Aman.

Agak lucu apabila pihak tuan rumah tidak menyediakan khidmat "ball boy" dalam kejohanan yang berprestij. para pemain terpaksa berlari mengambil bola sendiri apabila cola keluar. Perlu diberi perhatian tuan rumah seterusnya !

Terima kasih kepada para supporter ULTRAS Abdul Rahman yang turun menyokong pasukan hoki. pasukan ini diketuai oleh Hasif Ramli.

Agak malang buat penjaga gol. firdaus Zaki apabila kehilangan kasut Adidas yang dicuri pada malam terakhir. Dah tu sapo suruh ekau lotak kek luar? Dah tak pasal-pasal terpaksa beli kasut baru.

Ridzwan, Nami dan Izham muncul penjaring gol terbanyak STAR dengan TIGA gol.

Jersey STAR menjadi tumpuan kerana terdapat logo MJHL . gambar pasukan STAR dipilih menghiasi hadapan MUG kejohanan yang dijual sebagai cenderahati.

Mug kejohanan dijual dengan harga RM 15 dengan budak-budak STAR sebagai penghias dan penarik.

Zahran Syahmi bersama seorang penyokong tersenyum riang apabila muncul wira menjaringkan "golden goal" pada minit ke 34 perlawanan. 

Pemain berjersey nombor 6, Mohd Iqbal mencatat sejarah apabila bola pukulannya telah mencederakan telinga pemain SM Sains Pokok Sena (SAINA).


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Friday, March 22, 2013

RANKING SPM 2012 SEKOLAH BERASRAMA PENUH (SBP)

1.Sekolah Seri Puteri (GPS 1.0422)
2.Sekolah Menengah Sains Tuanku Munawer (GPS 1.0620)
3.Kolej Tunku Kurshiah (GPS 1.1067)
4.Sekolah Menengah Sains Alam Shah (GPS 1.1870)
5.Sekolah Tun Fatimah (GPS 1.2275)
6.Kolej islam Sultan Alam Shah (GPS 1.2976)
7.SBP Integrasi gombak (GPS 1.3417)
8.Sekolah Menengah Sains Muar (GPS 1.4349)
9.The Malay College Kuala Kangsar (GPS 1.4593)
10.Sekolah Menengah Sains Sultan mahmud (GPS 1.4928)
11.Sekolah Sultan Alam Shah (GPS 1.5032)
12.Sekolah Menengah Sains Kubang Pasu (GPS 1.5105)
13.Sekolah Menengah Sains Muzhaffar Shah (GPS 1.5327)
14.Sekolah Menengah Sains Kuching (GPS 1.5327)
15.Sekolah Menengah Sains Hulu Selangor (GPS 1.5410)
16.Sekolah Menengah Sains Tapah (GPS 1.5719)
17.Sekolah Tuanku Abdul Rahman (GPS 1.6755)
18.SM agama Persekutuan labu (GPS 1.6960)
19.Sekolah Menengah Sains Johor (GPS 1.7003)
20.Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi (GPS 1.7295)
21.Sekolah Menengah Sains machang (GPS 1.7527)
22.Sekolah Menengah Sains Seri Puteri (GPS 1.7575)
23.Sekolah Menengah Sains Rembau (GPS 1.7705)
24.Sekolah Menengah Sains Kuala Terengganu (GPS 1.7862)
25.Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim (GPS 1.7924)
26.SBP Integrasi Rawang (GPS 1.8046)
27.Sekolah Menengah Sains Kota Tinggi (GPS 1.8322)
28.Sekolah Menengah Sains Selangor (GPS 1.8529)
29.Sekolah Menengah Sains Bagan Datoh (GPS 1.8649)
30.Sekolah Menengah Sains Kepala Batas (GPS 1.8754)
31.Sekolah Menengah Sains Lahad datu (GPS 1.8961)
32.Sekolah Menengah Sains Tengku Muhammad Faris Petra ( GPS 1.9001)
33.Sekolah Menengah Sains Tuanku Jaafar (GPS 1.9143)
34.SBPI Sabak Bernam (GPS 1.9209)
35.Sekolah Menengah Sains Kuala Selangor (GPS 1.9593)
36.SBP Integrasi Jempol (GPS 1.9714)
37.SBP Integrasi Gopeng (GPS 2.000)
38.Sekolah Menengah Sains Tengku Abdullah (GPS 2.011)
39.SBP Integrasi Selandar (2.0564)
40.Sekolah Menengah Sains Raja Tun Azlan Shah (GPS 2.0883)
41.Sekolah Menengah Sains Sultan Iskandar (GPS 2.1219)
42.SBP Integrasi Temerloh (GPS 2.1245)
43.Sekolah Menengah Sains Labuan (GPS 2.1899)
44.SBP Integrasi Kubang Pasu (GPS 2.1915)
45.Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin (GPS 2.2705)
46.SBPI Tun Abdul Razak (GPS 2.3165)
47.SBPI Batu Rakit (GPS 2.3241)
48.Sekolah Menengah Sains Teluk Intan (GPS 2.3764)
49.Sekolah Menengah Sains Pokok Sena (GPS 2.4641)
50.SBP Integrasi Kuantan (GPS 2.4664)
51.Sekolah Menengah Sains Muhammad Jiwa (GPS 2.2447)
52.Sekolah Menengah Sains Sultan Haji Ahmad Shah (GPS 2.5014)
53.Sekolah Menengah Sains Dungun (GPS 2.7316)
54.Sekolah Menengah Sains Tuanku Syed putra (GPS 2.7581)
55.SHAH, PEKAN (gps 2.8715)


Keputusan sekolah SBP lain akan dikemaskini dari semasa ke semasa.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Thursday, March 21, 2013

RANKING SPM 2012 MAKTAB RENDAH SAINS MARATERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Wednesday, March 20, 2013

STAR RAMPAS SEMULA GELARAN JUARA

Pada posting sebelum ini, Imanshah ada memaklumkan tentang Kejohanan  Hoki SBP Zon Utara. Semenjak tewas dalam peringkat suku akhir pada edisi ke-7 tahun lepas, Imanshah bertekad untuk merampas semula kejuaraan yang dimiliki pada tahun 2011. Dan Alhamdulillah, pada tahun 2013, khabar gembira untuk dikongsikan bersama sidang pembaca sekalian, STAR berjaya merampas semula gelaran juara pabila menewaskan MCKK dalam aksi final. Imanshah titipkan keputusan melibatkan STAR.

Kumpulan D

STAR (3) lawan SM SAINS TAPAH (1)
STAR (3) lawan SM SAINS POKOK SENA (0)
STAR (0) lawan SM SAINS RAJA TUN AZLAN SHAH (0)

Suku Akhir
STAR (1) lawan SM SAINS TUN SYED SHEH SHAHABUDIN (0)

Separuh Akhir 
STAR (1) lawan SBPI Kubang Pasu (0)

Akhir 
STAR (1) lawan MCKK (0)

Aksi final menentang musuh tradisi MCKK.

Lagu sekolah dinyanyikan dengan penuih semangat oleh para pemain.

Wajah-wajah kegembiraan dikalungkan pingat kemenangan.

Jurulatih yang bersemangat membangkitkan semangat perjuangan untuk para pemain.

Mellaui posting ini dedikasi dari Imanshah buat semua pemain yang telah menunjukkan kesungguhan dan iltizam yang tinggi untuk bergelar juara.

Fivers

Ridzwan Ramli (C)
Nadzrul Nazmi 
Firdaus Zaki
Zahran Syahmi
Afiq Azman
Hakim Jalini
Firdaus Shahril
Fadhil Bakri

Form 4

Izham Nisha
Raja Zainudin
Iqbal Ramlan
Zaim Ariffin
Amirul Hafiz
Amir Saifullah
Ridhuan 
Azali Azizi
Mior Amir

Form 3

Ariff Aiman
Aiman Nazmi

Rain or Shine, the game must go on !


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

Thursday, March 14, 2013

SELAMAT BERJUANG ANACONDASHari ini , maka bermulalah Kejohanan Hoki SBP Zon Utara 2013. Sebanyak 14 pasukan lelaki dan 13 pasukan perempuan yang mewakili Sekolah-sekolah Berasrama Penuh Zon Utara bakal berkampung di SBPI Gopeng dan Stadium Hoki Akdemi KTMB, Batu Gajah selama 5 hari bagi memilih dua wakil perempuan dan dua wakil lelaki yang akan memikul dan menggalas amanah Zon Utara ke peringkat kebangsaan.

Kali ini STAR Hockey sudah bersedia untuk mengulangi sejarah 2011 apabila muncul juara Zon Utara dan layak ke peringkat kebangsaan. Sejarah dan memori pahit 2013 apabila tewas di peringkat suku akhir kepada MCKK  ingin dilupakan sama sekali dan memburu kejuaraan 2013. Moga semua pemain tidak akan menghampakan impian seluruh warga STAR untuk melihat pasukan ini terus beroleh kejayaan. Selamat berjuang Cikgu Imanshah, selamat berjuang Anacondas. Doakan kejayaan kami.


TARIKH : 14 HINGGA 18 MAC 2013

TEMPAT : AKADEMI KTMB, KOMPLEKS KTMB, 
BATU GAJAH, PERAK

TUAN RUMAH : SBPI GOPENG


LELAKI

KUMPULAN A

A1 SM Sains Sultan Muhammad Jiwa (SMSSMJ)
A2 SM Sains Tun Syed Sheih Shahabudin (SMSTSSS)
A3  SM Sains Kepala Batas (SAKBA)


KUMPULAN B

B1 The Malay College Kuala Kangsar (MCKK)
B2 Sains Bagan Datoh (SABDA)
B3 SM Sains Tuanku Syed Putra (SMSTSP)


KUMPULAN C

C1 Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim (SMSAH)
C2 SBPI Gopeng (IGOP)
C3 SBPI Kubang Pasu (SBPIKP)
 C4 SM Sains Kubang Pasu (SMSKP)


KUMPULAN D 

D1  Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR)
D2 SM Sains Pokok Sena (SAINA)
D3 SM Sains Tapah (SESTA)
D4 SM Sains Raja Tun Azlan Shah (SERATAS)


 PEREMPUAN

KUMPULAN P

P1  SM Sains Kepala Batas (SAKBA)
P2 SM Sains Tapah (SESTA)
P3 SM Sains Pokok Sena (SAINA)


KUMPULAN Q

Q1 SM Sains Kubang Pasu (SMSKP)
Q2 SBPI Kubang Pasu (SBPIKP)
Q3 SM Sains Raja Tun Azlan Shah (SERATAS)


KUMPULAN R

R1 Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim (SMSAH)
R2 SM Sains Bagan datoh (SABDA)
R3 SM Sains Tuanku Sued Putra (SMSTSP)


KUMPULAN S 

S1  SM Sains Tun Syed Sheih Shahabudin (SMSTSS)
S2 SM Sains Sultan Muhammad Jiwa (SMSSMJ)
S3 SM Sains Teluk Intan (SEMESTI)
S4 SBPI gopeng (IGOP)TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget